kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Budite volonter na Zimskim olimpijskim i paraolimpijskim igrama 2022

Objavljen je poziv za volontiranje na Zimskim olimpijskim i paraolimpijskim igrama koje će se održati u Pekingu 2022. godine. Na igrama će biti angažovano ukupno 39000 volontera, 27000 na Olimpijskim, a 12000 na Paraolimpijskim igrama.

 

OBLAST

Sport

 

OPIS

Volonteri će biti podjeljeni u dvije šire kategorije: opštu i specijalizovanu. U drugu kategoriju spadaju volonteri koji imaju profesionalna znanja, vještine i stručnost u određenim oblastima kao što su jezik, medicina ili vožnja. Volonteri će obavljati zadatke vezane za otvaranje i zatvaranje igara, takmičenja, ali i druge događaje u okviru igara. Volontiranje će se obavljati u mnogim oblastima od kojih se mogu izdvojiti: logistička podrška, bezbjednost, transport, međunarodni odnosi, takmičenja, novinarstvo, marketing, ljudski resursi, tehnologija, kulturni programi, i druge oblasti. Volonteri će imati obezbjeđen smještaj, ishranu i akreditacije koje im omogućavaju besplatan lokalni prevoz. Osim toga, dobiće i sertifikate i suvenire. Putne troškove na relaciji zemlje prebivališta i mjesta održavanja igara kandidati snose sami. Dodatne povlastice mogu ostvariti volonteri koji budu učestvovali u test događajima; koji budu volontirali na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama; volonteri koji budu angažovani u specijalizovanim oblastima prevoda, tumačenja, medicinskih usluga, vožnje ili tehnologije; i volonteri koji pristanu da obavljaju hitne zadatke po potrebi.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji su rođeni do prvog januara 2004. godine, odnosno biće punoljetni do početka 2022. godine. Potrebno je dobro znanje kineskog i/ili engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili registrujte se na: https://vol.beijing2022.cn/indexEn.html.

 

ROK ZA PRIJAVU

30. juni 2021. godine

Detaljnije: https://vol.beijing2022.cn/indexEn.html

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X