kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

„BUDI KREATIVAN I TI!“/ ZEDA REALIZOVALA JOŠ JEDNU RADIONICU KOJA JE IZAZVALA VELIKO INTERESOVANJE – CRTANJE NA ALUMINIJSKOJ FOLIJI ZA POČETNIKE

DANAS HOBI, SUTRA POSAO!

Zenička razvojna agencija ZEDA 23. maja 2019. godine pokrenula je drugi ciklus kreativnih radionica i nastavila implementaciju projekta „Budi kreativan i ti!“ koji je počeo 03. aprila tokom kojeg je realizovano 8 različitih kreativnih radionica. Veliki interes za kreativnim radionicama imao je jasnu poruku – PROJEKAT SE MORA NASTAVITI i ZEDA je poslušala glas sugrađana, te organizovala drugi ciklus kreativnih radionica.

Današnja radionica „CRTANJE NA ALUMINIJSKOJ FOLIJI ZA POČETNIKE“ omogućila je učesnicima da nauče nešto novo, da se zabave, naprave temelj za nešto ozbiljnije što će moći pretvoriti u posao.

Radionica je bila namijenjena za učesnike starosti od 12 do 50 godina kojima se omogućilo da steknu nove vještine.
Edukator je bila Ljiljana Keško, dugogodišnji kreativac koja se osim crtanja na aluminijskoj foliji bavi, slika uljem na platnu, bavi se restauracijom namještaja, oslikavanjem kišobrana OSP tehnikom, scrapbookingom, te dekupažom.

Učešće na radionicama u okviru projekata „Budi kreativan i ti!“ je besplatno, a za učešće je potrebna samo prijava.

-“Ovo je projekat koji je unio mnogo radosti u srca naših sugrađana ali i projekat koji uvijek nekoga rastuži jer je broj mjesta za učešće ograničen i konstantno imamo situaciju da moramo zatvoriti prijave prije predviđenog roka. Interes je veliki i to nam je jasna poruka, RADIMO PRAVU STVAR. Kreativnih radionica je u cijeloj BiH vrlo malo, učešće je skupo, a mi smo se potrudili da damo svoj doprinos i svojim sugrađanima omogućimo da besplatno jačaju svoje kompetencije. Ovo je jedna vrlo pozitivna priča koju šaljemo iz Zenice i apsolutno ćemo nastaviti još bolje i intenzivnije” – poručili su iz Agencije ZEDA.

Svi zainteresovani za učešće na radionicama mogu prati www.zeda.ba ili Facebook stranicu ZEDA  i odabrati radionicu na kojoj žele učestvovati.

Back To Top
X