kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

„BUDI KREATIVAN I TI!“ – UČESNICE RADIONICA POKAZALE PRVE REZULTATE

Agencija ZEDA u okviru projekta “Budi kreativan i ti!” organizuje kreativne radionice koje imaju za cilj učesnike naučiti novim vještinama i ojačati njihove kompetencije. Danas hobi, sutra posao slogan je projekta! Brojni hobiji upravo su na ovakav način počeli, a potom se vremenom pretvorili u ozbiljan posao.
Nekoliko učesnica kreativnih radionica Agenciji ZEDA dostavilo je “potvrdu” da se kreativna priča ne završava na radionicama nego da nastavljaju raditi i usavršavati vještine stečene na radionici, te kreirati unikatne radove koji će im sutra otvoriti priliku da hobi pretvore u posao.
Na kreativnoj radionici “Dekorativno slikanje” učestvovala je Arnela Čajdrić koja se sa ovom tehnikom susrela prvi put. Opravdala je svoje učešće na kreativnoj radionici, nas obradovala dokazavši svoju volju za kreiranjem i pokazala da se tehnikama dekorativnog slikanja zaista mogu napraviti prava umjetnička djela.

 

Iako su na naše radionice svi dobrodošli, zavisno od radionice i ciljne grupe, imamo starosna ograničenja. Naročito se radujemo kada za učesnike imamo učiteljice i odgajateljice iz vrtića koje nakon učešća na radionicama Agencije ZEDA, organizuju kreativne radionice sa djecom i naučeno prenose drugima.
Na našoj radionici “Scrapbooking” učestvovala je učiteljica Nermina Bešlagić-Drino koja je potom sa svojim učenicima IV razreda Osnovne škole “Mehmedalija Mak Dizdar” iz Dobrinja kod Visokog, organizovala kreativnu radionicu. Na ovaj način, Nermina je naučeno prenije na učenike i proširila znanje, vještine i ideje sa kreativne radionice Agencije ZEDA.

 

 

Sejifa Jašarević, učesnica radionica: “Dekupaž za početnike” i „Pravljenje nakita od poludragog kamenja i kristala“ nastavila je ploviti kreativnim svijetom i vježbati ono što je naučila na radionicama. Dostavila nam je fotografije svojih radova.

Zijada Okić-Džafić učestvovala je na kreativnoj radionici “Dekupaž za početnike” i samostalno ukrasila nekoliko predmeta dekupaž tehnikom.

 

Još jedna od učesnica na radionici “„Dekupaž za početnike”, Vernesa Maglajlić, nastavila je vježbati i primjenjivati ovu tehniku, te nam je dostavila fotografije svojih radova.

 

Jedna od učesnica radionice “Pravljenje nakita od poludragog kamenja i kristala”, Sabina Krivdić nastavila je vježbati i postigla sjajne rezultate. Napravila je nakit, kupila kutijice i pripremila poklone za prijatelje. Fotografije će vam reći više od riječi.

 

Mi smo vas naučili, a vi ste nam se na ovaj način zahvalili. Ponosni smo na sve vas koji ste nastavili vježbati, griješiti, prepravljati, usavršavati tehnike i kreirati. Naša kreativna priča se ne završava na radionicama i vi ste dokaz za to. Vjerujemo da će učesnici naših radionica vremenom hobi pretvoriti u posao i da ćemo sa zadovoljstvom ispromovisati njihovu poslovnu priču u rubrici #Blog Agencije ZEDA koja je namijenjena prezentaciji hobija, biznisa, dobrih ideja, velikih uspjeha i pozitivnih priča. Ponosni smo što je interesovanje za učešće na radionicama veliko jer to znači da je mnogo onih koji žele da uče, nadograđuju postojeće znanje, stiču nove vještine i jačaju svoje kompetencije.

Back To Top
X