kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

„BUDI KREATIVAN I TI!“- PRIJAVI SE NA RADIONICU –„DEKUPAŽ ZA POČETNIKE!“

Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica, objavljuje poziv za učešće na sedmoj kreativnoj radionici u mjesecu aprilu. Radio se o radionici „DEKUPAŽ ZA POČETNIKE“.
Šta je to dekupaž? To je drevna vještina koja dolazi sa Istoka i podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu namještaja/kutija/tacni, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni. Dekupaž je tehnika koja na lak i jeftin način namještaju vrlo brzo i lako može dati originalan izgled. Umjesto korištenja gotovih motiva sa slika, salveta, nameštaj je moguće i ručno oslikati temperama čime još više dobija na vrijednosti.
Ova radionica omogućit će učesnicima da nauče osnove dekupaž tehnike.
Pozivamo djecu, roditelje, odgajatelje, nastavnike, profesore, studete i sve one koji žele naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridruže i nauče nešto novo i kreativno.

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA.

Sponzor za repromaterijal je FEDI d.o.o. Zenica.

Sedma radionica u ovom ciklusu:
1. Edukator: Indira Šabanović
2. Datum: 24. i 25. april 2019. (2 dana)
3. Početak: 11:00 (trajanje radionice 2 sata)
4. Radionica je namijenjena za uzrast: 10 + godina

Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno.
Radionice će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).
Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate, za koju radionicu se prijavljujete i broj telefona) šaljite na ajna@zeda.ba ili putem naznačenog broja telefona.

Rok za prijave je: 23. april 2019. do 12:00 sati.

Back To Top
X