kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

„BUDI KREATIVAN I TI!“ – I U 2020. GODINI UČESNICI KREATIVNIH RADIONICA AGENCIJE ZEDA NASTAVLJAJU KREIRATI, ŠIRE STEČENO ZNANJE I DIJELE NAUČENO S DRUGIMA

U prva dva ciklusa realizacije pojekta „Budi kreativan i ti“ učestvovalo je više od 300 učesnika koji su prisustvovali jednoj ili više radionica. Ove radionice imale su za cilj da omoguće našim sugrađanima da steknu nove vještine, ojačaju kompetencije, dobiju hobi koji će sutra pretvoriti u posao. Kako su ovim radionicama učestvovale i odgajateljice iz vrtića i učiteljice, ovo je bila odlična prilika da svoje vještine i znanje podijele sa djecom i prošire naučeno.

Učiteljica Nermina Bešlagić-Drino učestvovala je na nekoliko kreativnih radionica Agencije ZEDA i svoje učešće u potpunosti opravdala nastavivši ono što je naučila raditi i dalje, te učeći i druge onome što je imala priliku naučiti na kreativnim radionicama.
Ova je već ranije sa učenicima organizovala kreativnu radionicu „Scrapbooking“ kada je cijeli razred naučio nove tehnike i načine ukrašavanja blokova i sveski. Improvizovali su od materijala s koji im je bio na raspolaganju i napravili fantastične radove. Ova tehnika omogućuje da jednostavne predmete pretvorite u unikatne pa sveska, blok, okvir za sliku ili rokovnik dobivaju jedinstven pečat i postaju vrlo atraktivni i zapaženi. To je tehnika koju oni koji se njome aktivno bave vrlo dobro unovče, te je idealna prilika za pretvaranje u biznis.

Ovaj put, učiteljica Nermina nas je opet iznenadila i organizovala radionicu izrade asesoara kako bi učenici mama za 8.Mart poklonili jedinstven broš. Učenici IV b razreda Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Dobrinja kod Visokog, sa učiteljicom Nerminom naučili su kako napraviti broš i još jednom pokazali koliko su vrijedni i kreativni.
-„Učestvovala sam na radionici „Izrada asesoara i nakita“ kada nam je edukatorica Munevera Šut pokazala kako da napravimo srebrenički cvijet – broš. Učenici su s radošću prihvatili ovu ideju i napravili smo predivne broševe. Zahvalana sam Agenciji ZEDA na pruženoj prilici da naučimo nešto novo i radujem se novim radionicama“-rekla je Nermina koja je jedna od onih koji imaju pravo učešća na svim kreativnim radionicama Agencije ZEDA za koje iskaže interesovanje jer je više nego opravdala svoje dosadašnje učešće.
Bravo učiteljice Nermina i bravo IV b Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ iz Dobrinja!

Uskoro slijedi treći ciklus kreativnih radionica!

Prati!

Prijavi se!

Učestvuj!

„Budi kreativan i ti!“

Više informacija na www.zeda.ba

Back To Top
X