kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

BRAČNI PAR OTVORIO “PROVINCIJALKU” U SARAJEVU DA NE ODE U INOSTRANSTVO

Majra Zaimović (27) i njen suprug Amer Zaimović (37) iz Sarajeva prije 2 mjeseca otvorili su pizzeriu kako ne bi napustili BiH i svoju poslovnu sreću potražili u inostranstvu. Odlučili su kreairati radno mjesto sebi i drugima, rizikovati i pokušati još jednom. Majra ističe da je Amer oduvijek želio imati nešto svoje i odlučili su zajedno napraviti ovaj poslovni korak. Kako se do sada mnogo puta pokazalo da ne morate raditi posao za koji ste se obrazovali i da možete biti vrlo uspješni u mnogim drugim profesijama, Amer kao saobraćajni tehničar, danas je na čelu već vrlo popularne pizzerie „Provincijalka“.
-„Naša radnja, naš mali svemir je bila naša želja odavno. Sticajem okolnosti, suprug se već okušao u tim “vodama” pa smo izabrali da otvorimo baš pizzeriju. Moja obaveza je bila da dam naziv. Izabrala sam ime pjesme koja opisuje naše upoznavanje i pomalo naš život. Zato sam izabrala „našu“ pjesmu, a to je Balaševićeva “Provincijalka” pa se tako danas zove naša pizzerija“ – pojasnila je Majra koja je završila Gimnaziju i piše priče. Napisala je i jednu dječiju knjigu.
Ovaj bračni par pozitivno se iznenadio početkom.
-„Nismo očekivali da će početak biti sjajan. Treba vremena da ljudi saznaju da naša pizzeria postoji i da se naviknu dolaziti. Ipak, sve se odvija brže nego što smo očekivali. Gosti su počeli dolaziti, zvati, hvaliti nas što je veliko ohrabrenje i podstrek da budemo još bolji. Mislili smo da ćemo u početku biti u debelom minusu ali na svu sreću, nije tako“ – rekla je Majra ističući da su ponosni na svaki dan koji uspješno prođe.
-„Želim iskoristiti ovu priliku i obratiti se svojoj generaciji, a i onima mlađima. Voljela bih da vas ohrabrim da napravite korak naprijed, da rizikujete i da se „upustite“ u onaj plan koji vam „čuči“ u glavi i „tinja“ u duši. Samo naprijed“-poručila je Majra.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić

Back To Top
X