kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

„BRAĆA KARIĆ“ NA OBUCI U BURSI – TOKOM POSJETE Internacionalnom sajmu za obradu metala – BUMATECH, zeničko preduzeće prošlo obuku za rukovanje CNC presom/ZEDA

U periodu od 24. do 26. novembra 2021. godine, u okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET/EEN, a koji se realizuje u okviru programa COSME, Agencija ZEDA je u saradnji sa BIGMEVom,  TUYAP FAIR i Privrednom/Gospodarskom Komorom FBiH sa bh. privrednicima posjetila Internacionalni sajam za obradu metala u BursiBUMATECH.

 

Tokom posjete Bursi, preduzeće „Braća Karić“ d.o.o. kao dio bh. delegacije, posjetilo je preduzeće „ERMAKSAN“ od kojeg su ranije kupili mašinu, te su prošli obuku za rad na „CNC ABKANT PRESI“ koju će uskoro staviti u pogon. Također, ovom prilikom, predstavnici ovog preduzeća su posjetili i dva pogona za proizvodnju mašina preduzeća „ERMAKSAN“  .

Tokom obuke u „ERMAKSAN“ preduzeću, predstavnici „Braće Karić“ d.o.o. su saznali da je ovo preduzeće proizvelo i vlastit izvor – LASER, a s obzirom da je preduzeće „Braća Karić“ učestvovalo u projektovanju i proizvodnji prvog FIBER Laserskog rezača u našoj državi, u budućnosti planiraju i na ovom polju sarađivati sa ovim turskim preduzećem.

 

Treba napomenuti da su uposlenici „Braće Karić“ d.o.o.  ranije učestvovali na obuci za „CNC programiranje“ koju je organizovala Agencija ZEDA.

Back To Top
X