kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Besplatne profesionalne edukacije u okviru projekta „ All4R & D“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obaviještena da je u okviru projekta „Promovisanje saveza između akademske zajednice i industrije za istraživanje i razvoj kroz saradničku i otvorenu inovacijsku platformu“ (All4R & D) razvijeno 50 profesionalnih kurseva. Kursevi su prilagođeni, na osnovu procijenjenih potreba studenata i profesionalaca, te trendova u industriji.

Kursevi su kreirani i nude se u zajedničkoj saradnji akademskih i poslovnih organizacija iz 6 zemalja (Armenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Njemačka, Finska i Austrija) .

U prvom otvorenom pozivu objavljeno je 25 kurseva u šest kategorija , besplatno. Svi kursevi će biti na engleskom jeziku i upotrijebit će inovativne nastavne metode.

Više informacija dostupno je ovdje.

Cilj projekta „ All4R & D“ je ubrzati istraživanje, inovacije, transfer znanja i tehnologije u Bosni i Hercegovini i Armeniji kroz jačanje strateških saveza između akademske zajednice i industrije. Projekt je sufinansiran iz programa Erasmus +. Projekat se snažno fokusira na to da bude inkluzivan i interdisciplinaran, tako da je polaznicima dozvoljeno pohađanje kurseva iz različitih disciplina.

 

Izvor: http://www.komorabih.ba/besplatne-profesionalne-edukacije-u-okviru-projekta-all4r-d/

Back To Top
X