kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AZRA GARAGIĆ:“SVI IMAMO SMISLA ZA NEŠTO,SAMO TREBA VOLJA DA TO ISTRAŽIMO!“

Azra Garagić (58) iz Tuzle, upravni tehničar po struci, tokom karijere radila je dugi niz godina u struci ali i poslove nevezane za struku. Kako kaže, dobro se snalazila i oduvijek bila spremna na nove izazove. U trenutku kada je zbog bolesti prestala raditi, počela se baviti kreativnim radom. Azra ima talenta za slikanje, a također izrađuje porcelanske lutke, dekorativno cvijeće i druge ukrase. Ona je jedna od onih koji uživaju u kreativnosti i zahvaljujući kreativnom stvaranju se odmaraju ali i stvaraju prekrasne proizvode koje poklanjaju i prodaju.
-„Oduvijek sam voljela slikati ali obaveze, posao i porodica oduzimali su mi puno vremena pa tek kada sam prestala raditi posvetila sam se kreativnosti. Prvobitno sam počela od raznih flašica praviti vaze u čemu su mi pomogli porodica i prijatelji. Dobila sam boje za slikanje i pribor. Tako se ispunila moja životna želja da slikam. Mada za nekog ko ne radi teško je imati redovno materijal i boje nisu baš dostupne. Dosta sam gledala i na internetu postupak rada i učila kako slikati akrilnim bojama na platnu. Takođe sam se upoznala i kako raditi hladni porcelan, masu s kojom se mogu praviti razni ukrasi i figure, sve je do mašte. To me privuklo, jer masu za hladni porcelan možete napraviti kod kuće po receptu, nije skupo, a pruža dosta mogućnosti. Stalno istražujem na internetu nove mogućnosti i kreativne radove jer volim probavati razne tehnike“ – rekla je Azra koja se već osam godina posvetila istraživanju ručnih radova, tehnika i načina izrade različitih unikatnih predmeta.
-„Nakon što sam prestala raditi, tražila sam nešto što mogu raditi i čime se mogu zanimati. Iskusila sam da je najgore sjediti i razmišljati. U kreativnom radu sam našla spas i uživam u tome, to mi pomaže da pronađem dosta pozitivnog u životu“ – rekla je Azra koja radi slike akrilnim bojama, ukrasne figure od porcelana, dekorativne kutije i cvijeće od hladnog porcelana.
-„Sve radim zato što volim i uživam, dosta toga poklonim, to mi dobro dođe kad je nekome rođendan ili neka posebna prigoda. Uvijek imam spreman poklon i to me raduje. Život mi je ispunjen jer znam da kad završim sa obavezama imam svoj hobi kojem se radujem kao dijete“ – rekla je Azra čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Azra Garagic

-„Poseban je osjećaj kad nešto stvorite, nešto napravite svojim rukama i to će ostati iza mene. Zato bih savjetovala posebno mladima da pokušaju probati naći sebe u nekom hobiju. To čovjeka čini ispunjenim, a znam sigurno da svi mi imamo smisla za nešto samo treba volja. Vjerujte da mi je kreativni rad potisnuo sve loše iz života i da sad na sve gledam sa većim samopouzdanjem. Pored moje porodice koja je najbitnija i najveća sreća, kreativni rad je moje veliko zadovoljstvo“ – rekla je Azra.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X