kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ANIDA BEGANOVIĆ OTVORILA DEKOR SHOP U ROBNOJ KUĆI „BOSNA“ I OTKRILA DA USKORO MOŽEMO OČEKIVATI I ROĐENDAONICU 🎂🎉🎊🎆🍰🍭

Otkako postoji rubrika #Blog  koju je ZEDA kreirala 2013. godine kao platfromu za promociju malih biznisa, predstavljeno je više od 900 priča o životno-poslovnom razvoju, pretvaranju hobija u posao, kreiranju radnog mjesta sebi i/ili drugima, prekvalifikacijama, poslovnim idejama, planovima, težnjama i putevima ka realizaciji poslovnog cilja. Podržali smo sve one čije priče vrijedi čuti, ispričati, prepričati i prezentovati. To su priče o ljudima čija hrabrost, domišljatost, spretnost i uspješnost može biti primjer svima onima koji se do sada nisu usudili pokušati nešto slično, a željeli bi.
Danas predstavljamo Anidu Beganović (32) iz Zenice, koja je diplomirani ekonomista s nekoliko godina radnog iskustva u struci, a javnosti je poznatija kao Anida kod koje ste mogli naručiti torte za rođendane, svadbe i druge prigode. Deset godina bila je omiljena poslastičarka, a jučer je Anida napravila još jedan značajan poslovni korak i otvorila „Dekor shop“.
-„Sve je počelo povećanjem zahtjeva. S obzirom da su u posljednje dvije-tri godine aktuelne malo veće proslave rođendana, postavljanje slatkih stolova, kompletna organizacija je zahtijevala mnogo narudžbi iz skoro svih dijelova BiH. U Zenici je izbor bio jako oskudan. Sve to me dodatno potaklo da pokrenem nešto što je već duže vrijeme bila ideja koju sam potiskala negdje sa strane. Moja želja je bila otvoriti mjesto gdje će kupci doći i kupiti cijeli set potreban da rođendan najmilijih učine posebnim. Smatram da je centar grada idealna lokacija. Odlučila sam se za robnu kuću „Bosna“ i nadam se da će se odluka pokazati dobrom“ – rekla je Anida čiji „Dekor shop“ u ponudi ima dekoracije za rođendane i druge proslave, dekoracije za torte, alate koji olakšavaju proces dekorisanja i neizostavne balone koji su pri uređenju ambijenta za proslavu, nezaobilazni.
-„U našoj maloj oazi i šarenilu možete pronaći tanjiriće, čaše, salvetice, kapice, kao i banere sa najdražim likovima vaših mališana. Za mame koje žele same praviti tortu nudimo alat koji će olakšati proces dekoracije. U ponudi je i asortiman za proslavu djevojačke večeri, vjenčanja, imamo i topere za dječije i svadbene torte, ambalažu za pakovanje torti i kolačića.
-„Osim toga što do sada Zenica nije imala prodavnicu u kojoj se može kupiti sve za rođendan naše dječice i najdražih kojima pripremamo zabavu, smatram da nemamo ni adekvatan prostor za proslavu djeci od 8 do 18 godina. To je dob u kojoj su djeca prevazišla igraone, a nisu dovoljno zreli za restoranski ambijent. Moj plan je otvoriti rođendaonicu, ubaciti sadržaje njima bliske i zanimljive, te barem na trenutak odvojiti ih od onog uobičajenog“ – napomenula je Anida, a ponudu Dekor shopa možete pogledati i na Facebook stranici Dekor shop https://www.facebook.com/dekorshop.ba/ koja se svakodnevno ažurira.
-„Iako sam pobjegla iz svoje zone komfora, ponosna sam na odluku da pokrenem ovako nešto, a želja mi je dodatno zaokružiti priču. Želim razviti posao do te mjere da ponudim kompletan paket, organizaciju i realizaciju, uz dekoracije da radimo i torte, zaposlim još nekoliko osoba i napravim najpoznatiji brend u gradu“- rekla je Anida, a mi vas pozivamo da podržite male biznise i početnike. Ukoliko uskoro organizujete neku proslavu, posjetite „Dekor shop“ u robnoj kući „Bosna“.
Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

Back To Top
X