kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

AMRA PINTUL – PROFESORICA VJERONAUKE KOJA JE REGIONALNO POZNATA PO RADIONICAMA ZA KREATIVCE

Amra Pintul (42) iz Mostara, pohađa master studij na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i zaposlena je kao profesorica Islamske vjeronauke u Potocima i Vrapčićima kod Mostara. Ona je neko ko se prije nekoliko godina našao u svijetu kreativaca i ne prestaje nas iznenađivati svojim kreacijama ali i kursevima, te radionicama koje redovno održava u svom gradu, ali i u gradovima širom BiH i regiona.
S obzirom da je naučila različite dekupaž tehnike, crtanje na aluminijskoj foliji, te izradu sapuna, Alma je svoje znanje odlučila podijeliti s drugima. U zadnjem periodu fokus je stavila na održavanje radionica kojima vrlo rado prisustvuju kako mlade djevojke, tako i gospođe srednjih godina, a česti učesnici na njenim radionicama su penzionerke koje žele naučiti nešto novo i baviti se ručnim radom.
Amra ističe da se nekoliko polaznica njenih radionica usavršilo do tog nivoa da je jedna od njih, penzionerka Rabija Gutošić imala i nekoliko samostalnih izložbi slika rađenih na aluminijskoj foliji, a zapaženo je i njeno učešće na lokalnim sajmovima.

Amra je nedavno i u Crnoj Gori, u Podgorici održala radionicu crtanja na aluminijskoj foliji u „Hobby Art Centru“. Također, Amra se i u Baru družila sa ženama iz Udruženja „Žene Bara srca velikoga“ kojima je održala radionicu i gdje je rado viđen gost.
Amra je neko ko kontinuirano nadograđuje svoje znanje kako formalno tako i neformalno.
-„Ne postoje nesavladive prepreke. Treba naći način kako da ih savladamo i prevaziđemo na najbolji mogući način. Budite uporni i borite se za svoje mjesto pod nebeskim svodom, dostojanstveno sa puno truda i rada, te uspjeh neće izostati! – poručila je Amra čije radove možete pogledati na Facebook stranici DekupažAmra.

 

 

 

 

Back To Top
X