kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AMRA MUŠINOVIĆ – MAGLAJKA KOJA JE KREIRALA MAŠTOVITU RADIONICU

Otkako postoji rubrika #Blog  koju je ZEDA kreirala 2013. godine kao platformu za promociju malih biznisa, predstavljeno je više od 900 priča o životno-poslovnom razvoju, hobijima, pretvaranju hobija u posao, kreiranju radnog mjesta sebi i/ili drugima, prekvalifikacijama, poslovnim idejama, planovima, težnjama i putevima ka realizaciji poslovnog cilja. Podržali smo sve one čije priče vrijedi čuti, ispričati, prepričati i prezentovati. To su priče o ljudima čija hrabrost, domišljatost, spretnost i uspješnost mogu biti primjer svima onima koji se do sada nisu usudili pokušati nešto slično, a željeli bi. O mnogim zanimanjima i hobijima ste prvi put saznali u rubrici #Blog  iznenađeni idejama onih koji su predstavili svoje hobije. Čega se sve ljudi mogu dosjetiti i šta mogu napraviti, fascinantno je. Upravo danas, predstavljamo još jednu priču o kreativnoj djevojci koja javnost oduševljava radovima, a ona je dvadesettrogodišnja Amra Mušinović iz Maglaja, dipl. ing. zaštite na radu.
-„Diplomirala sam u septembru 2019 godine i odradila pripravnički u Općini Maglaj, u službi Civilne zaštite, gdje sam mnogo znanja i iskustva stekla, koje će mi dobro doći u narednom periodu i u budućem poslu. Voljela bih u skorijem vremenu pronaći posao iz struke, a također i stručan i društven kolektiv kakav sam imala u Općini Maglaj, gdje samo imam riječi hvale“ – naglasila je Amra koja je javnosti poznata kao kreativka koja se bavi dekupažom, mandala art-om, pletenjem, izradom nakita i kao neko kod koga možete naručiti savršene torte od slatkiša. Amra je jedna od onih koju zovete kada vam treba poseban poklon, posebno iznenađenje, kada vam je značajno ono što želite pokloniti, kada želite da je unikatno, neobično i kada igrate na sigurno, kada ne želite greške nego poklon koji mora oduševiti.

Sve je počelo prije tri godine kada je napravila prvu narukvicu sa imenom kako bi je poklonila prijateljici za rođendan.
-„Tada sam se upustila u svijet kreativnosti i nikada do danas nisam prestala kreirati i istraživati. Čim vidim nešto što mi privuče pažnju na internetu ili televiziji, odmah pokušam napraviti jer volim eksperimentisati i ispitivati vlastite mogućnosti. Najdraže mi je pletenje, jer sam ga naučila od mame i od dvije tetke, koje i danas dan, iako su u penziji, pletu i kako kažu to im je smiraj za dušu“ – rekla je Amra, ponosna na činjenicu da svojim radovima mnogima stavlja osmijeh na lice.
-„Ovo je moj hobi u kojem uživam, uvijek imam spreman poklon za svaku priliku, svaku prijateljicu, a i prijatelja. Rođendanske ideje mi više nisu problem, kada poklon izrađujem svojim rukama. Velika mi je želja da na jednom mjestu izložim sve svoje radove, a ko zna, možda sve ovo u budućnosti preraste i u ozbljan posao“ – rekla je Amra čije radove možete pogledati na Facebook grupi Maštovita Radionica, a najavila je i kreiranje Facebook stranice.
-„Kada vidim ljude oko sebe, koliko su sretni i zadovolji i pored svih problema u današnjici, sretna sam što sam ja ta koja im može donijeti osmijeh na lice. Privjesak za ključeve, narukvica, vezica za bebu ili tako neka sitnica za mene je malo, a za nekog cijeli svijet. Volim da poklanjam i da se družim sa svima, jer kako se kaže “Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara”. I kada ne ide sve po planu, dobra volja i pozitivna energija su uvijek tu, da nekoga obradujem i razveselim“ – rekla je Amra koja svaki slobodan trenutak koristi kako bi naučila neku novu vještinu ili napravila neki inovativni ručni rad.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motiv i sl. da nam se jave i ispričaju nam svoju priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba
Širite s nama pozitivne vibracije, predložite nekoga koga znate da ima kvalitetnu priču, podijelite s nama vaše dobro ili loše iskustvo, ispričajte nam svoju priču o traženju ili pronalasku posla, predstavite nam svoj hobi, podijelite s nama priču o vašem odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili traženje posla, ispričajte nam priču o promjeni karijere, ispričajte nam priču o vašim nagradama, medaljama, priznanjima… Jer, neke priče vrijedi napisati, neke priče zavrjeđuju aplauz, neke priče treba prepričati, a mi ćemo vam u tome pomoći. Ne ustručavajte se javiti nam se. Podijelimo vaše iskustvo i s drugima jer možda će baš vaša priča nekome biti motivacija i inspiracija.

Back To Top
X