kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AMRA MUŠIJA – EKONOMISTICA KOJA NAJNEZANIMLJIVIJE PREDMETE PRETVARA U UMJETNIČKO DJELO

Amra Mušija (23) iz Visokog, neko je o kome vrijedi pisati i čiju priču treba čuti, podijeliti i prepričati. Poslije završene medrese Osman ef. Redžović u Visokom zakoračila je u svijet ekonomije odlučivši nastaviti školovanje na Američkoj školi za ekonomiju i internacionalne finansije i bakarstvo (American School of Economy, International Finance and Banking) u Sarajevu. Trenutno je zaposlena u kompaniji Algotech d.o.o. Sarajevo, na poziciji Sales Specialist. Svestrana, aktivna, ambiciozna i vrlo kreativna, Amra ima istančanu umjetičku nit pa u slobodno vrijeme radi dekupaž na staklu i drvetu i izrađuje nakit, te je za samo godinu dana aktivnog rada stvorila prepoznatljiv brend Made with love by Amra.
-„Oduvijek sam voljela crtati, čovjek se s tim darom rodi. Imala sam jedan jako težak period u kojem je trebalo mnogo energije i hrabrosti, pa sam razmišljala da počnem crtati, ponovo. Međutim, kada sam otišla da kupim boje i platna, majka mi je predložila da kupim drvene podloge i boje za drvo i moram vam reći da je vrijedilo pokušati“ – rekla je Amra koja ističe da vrlo često razmišlja ali i priča o pretvaranju hobija u pravi posao.

-„Često pričam o tome, zaista mi je to ogromna želja. Prije svega stvoriti radno mjesto jednoj osobi je nevjerovatan osjećaj, a tek ono zadovoljstvo ponosa da su radovi napokon izloženi bi bio ogroman uspjeh“ -rekla je Amra koja vrlo često učestvuje i u mnogim humanitarnim akcijama.
-„Svi imamo loše dane, ali ako današnji dan nije bio dobar, dan koji slijedi će biti mnogo bolji! Trudim se izvlačiti samo najpozitivnije iz svih situacija koje me zadese u životu“ – rekla je Amra čije radove možete pogledati na Facebook stranici Made with love by Amra
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

 

Back To Top
X