kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AMILA PORIČANIN – PRAVNICA KOJA JE UZ POSAO U STRUCI ŽELJELA PRONAĆI NAČIN DA POKAŽE I SVOJU KREATIVNU STRANU / SO LAZY

Od 2013. godine pa do danas, ZEDA je u rubrici #Blog predstavila brojne životno-poslovne priče koje vrijedi čuti, ispričati, prepričati, pohvaliti, podržati i ispromovisati. To su priče o uspjesima mladih, njihovim idejama, domišljatosti, odvažnosti, hobijima, nagradama, pokretanju biznisa, pretvaranju hobija u posao i sl.
Danas predstavljamo priču Amile Poričanin (33) iz Sarajeva koja je diplomirana pravnica zaposlena u struci, a osim posla koji radi, ima i onaj dodatni koji je sama kreirala, a to je izrada lazy bag za sjedenje.
-„Oduvijek sam željela raditi nešto kreativno sa svojim rukama i dokazati sama sebi da to mogu i da možda imam neki talenat, a s obzirom da ne znam ni crtati, ni pisati, a još manje pjevati 😀 na ovaj način iskazujem svoju kreativnost i pronalazim relaksaciju“ – otkrila je Amila koja je sa lazy bag izazvala veliku pažnju javnosti. Njene vreće su drugačije od onih koje smo već vidjeli po tome što su izuzetno velike i vrlo šarene. Njeno predstavljanje u grupama kreativaca dobilo je veliku podršku i brojne pohvale.
-„S obzirom da sam tek počela, od velikog značaja mi je i jedan „like“ na slici, a svakako sam više nego zadovoljna reakcijom i zainteresiranošću kupaca. Oblici i veličine zavise od želje kupca, a izrađujem ih od raznih materijala i u različitim bojama. Svaka je unikatna i posebna na svoj način“ – rekla je Amila čije su vreće najčešće patchwork ali ponekad ih uradi i na drugačiji način za sve one koji preferiraju jednostavniji dizajn.
-„Zavisno od potražnje, postoji mogućnost da registrujem obrt ali još je rano govoriti o tome. Ponosna sam na samu sebe i na to što sam se opće odvažila da počnem sa ovakvim radom, a još više što sam otišla u javnost sa svojim radovima“ – rekla je Amila čije radove možete pogledati na Facebook stranici SO LAZY  i na Instagramu @SO LAZY Sarajevo
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić

Back To Top
X