kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AMELA VARUPA – DERVIŠEVIĆ – DIDAKTIČKE KNJIGE ZA DJECU/Didaktičke knjige pčelica

Novi je dan i ovo je odličan trenutak da vam predstavimo još jednu sjajnu životno-poslovnu i kreativnu priču iz rubrike #Blog  u kojoj Agencija ZEDA već 7 godina predstavlja životno-poslovne priče o ljudima koji imaju zanimljive poslove, hobije, ideje, priče o ljudima koji imaju šta pokazati, čime se pohvaliti i koji mogu nekome biti inspiracija ili motivacija. Danas predstavljamo upravo jednu takvu priču.
Vitežanka Amela Varupa – Dervišević (28), profesorica predškolskog odgoja i obrazovanja koja živi u Žepču, javnosti je poznata kao kreativka koja izrađuje didaktičke knjige za djecu. Amela je zaposlena kao odgajateljica u vrtiću. Ruže od krep papira, nakit od perlica i dekupaž bile su tehnike kojima je ispoljavala svoju kreativnost tražeći nešto što će je zadržati sve do didaktičkih knjiga po kojima je postala poznata široj javnosti i prepoznala da je to nešto što želi nastaviti raditi.
-„Sve je počelo nakon rođenja moje prve kćerke kojoj sam željela ponuditi nešto kvalitetno i poticajno. U početku sam pravila oblike od papira, kartona, stare odjeće, a onda su vremenom nastale i moje knjižice. Naravno da nisu izgledale lijepo kao sada ali zasigurno su bile prepune ljubavi. Vremenom su postajale sve ljepše i profesionalnije, naravno uz rad i trud, ljubav, uporno učenje kako koristiti mašinu. Tako sam došla do ovih knjižica kakve sada izgledaju, mislim da ne mogu bolje :D“ – rekla je Amela, te pojasnila:
-„Didaktičke knjižice su veoma korisne jer aktiviraju dječije moždane vijugice za razliku od prekomjernog gledanja u mobilni telefon koji je toliko, već svi znamo štetan po razvoj djeteta. Bila bih najsretnija kada bih mogla svakom djetetu da izradim knjigu i da svaki dan ima za zadatak da obavezno pređe/riješi cijelu knjižicu pa onda dalje nastavi aktivnosti.“
Za izradu svake knjige potrebno je mnogo vremena, materijala i strpljenja ali Amela ističe da se sve to isplati kada u konačnici vidi rezultat.
-„Moja porodica je moja motivacija i podrška. Uvijek su tu za mene i naravno moje prijateljice. Motivišu me i osobe koje rekla bih, meni zamirišu na dobrotu, pa „kliknemo na prvu“. To su one osobe koje zrače pozitivno tako bih ih najbolje opisala. S takvima je razgovor uvijek produktivan i samo te motiviše za dalje, a imam ih srećom još uvijek :)“ – otkrila je Amela čije radove možete pogledati na Facebook stranici Didaktičke knjige pčelica 
-„Trudim se svaki dan biti bolja osoba i sticati nove vještine. U budućnosti možete očekivati još mnogo toga kreativnog, neobičnog i korisnog“ – rekla je Amela.
Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

 

 

Back To Top
X