kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ALMA PJANIĆ – ZENIČANKA KOJA ODUŠEVLJAVA PLETENIM IGRAČKAMA

Alma Pjanić (52) iz Zenice, upravni tehničar po struci, široj javnosti je poznata po svojim kreativnim radovima. Nikada nije bila zaposlena u struci ali su rukotvorine njen zaštitni znak. Alma odlično plete i hekla, a posljednjih nekoliko godina došla je na ideju da počne praviti pletene igračke, kape, šalove i dekice, te da svoje radove predstavi javnosti putem društvenih mreža. Nije pogriješila jer je javnost oduševila svojim proizvodima, a naročito pletenim igračkama koje pravi od pamučnog konca.

-„Benefit ručnog rada jeste bijeg od svakodnevnice. To me mnogo relaksira. Uvijek jedva čekam da vidim finalni proizvod koji stvaram svojim rukama i koji je unikatan“ – naglasila je Alma koja svoje proizvode prodaje ali nerijetko i poklanja.
-„Svaka roba ima svog kupca. Najvažnije je da ja te igračke radim s ljubavlju“ – napomenula je Alma kojoj treba oko 7 dana da izradi jednu veću igračku od konca.

-„Potrebno je dosta vremena jer je konac tanak, a igračke imaju dosta detalja na koje se mora paziti. Punim ih vunom ili vatelinom“ – pojasnila je Alma čije proizvode možete pogledati na Facebook profilu Pletene igračke AN  kao i na Instagram profilu @pleteneigracke

-„U životu sve se može kad se hoće. Samo treba sabura i mudrosti . Samo polako, sve će doći na svoje mjesto“ – poručila je Alma koja svoje vještine rado prenosi i drugima putem edukacija na kreativnim radionicama pa svi oni kojima se sviđa ono što Alma radi mogu je kontaktirati putem društvenih mreža.
Cijena Bosna i Hercegovina priča o ovoj Zeničanki čije proizvode vole djeca ali i odrasli.
A Vi, ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X