kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ALMA ČIČAK: „AKO U SEBI IMATE CRTU KREATIVNOSTI, ONDA TU KREATIVNOST ISPOLJAVATE U SVAKOM SEGMENTU ŽIVOTA!“

Zeničanka Alma Čičak (55) upravni tehničar, tokom karijere radila je poslove u struci i one koji nemaju dodirnih tačaka sa strukom. Alma je širom BiH poznata kao neko ko je vrlo kreativan i čiji radovi su omiljeni poklon. Posljednje četiri godine bavi se dekupažom u kojem je kako kaže, pronašla spoj skoro svih stvari koje su u njoj budile kreativnost.

-„Ako u sebi imate crtu kreativnosti, onda tu kreativnost ispoljavate u svakom segmentu života – u uređivanju životnog prostora, kuhanju, odabiru boja, odijevanju i svemu tome dajete lični pečat! Dekupaž pruža mogućnost rada na svim predmetima i materijalima; plastika, drvo, metal,mdf, staklo…Najčešće radim na mdf, a ni staklo i plastika nisu mi strani. Uglavnom su to kutije za nakit, kutije za vjerske knjige, poslužavnici, posuđe od stakla i keramike i pomalo restauracija namještaja“ – rekla je Alma.

Uz pomoć interneta, tutorijala na YouTube, nekoliko radionica, Alma je svladala tehnike dekupaža i utonula u svijet mašte i bezgraničnih mogućnosti ovog hobija.

-„Ovo je relaksirajući hobi od kojeg ni zarada nije zanemarujuća. Spoj ugodnog i korisnog“ – rekla je Alma čije radove možete pogledati na stranici Dekupaž Alma .

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

 

 

Back To Top
X