kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

AJLA REPUH – LIKIĆ – INŽINJER RADIOLOGIJE U SVIJETU PERSONALIZIRANIH POSTERA

Ajla Repuh – Likić (23) iz Ilijaša pedijatrijska sestra i diplomirani inžinjer medicinske radiologije, trenutno odrađuje pripravnički staž, jedna je od onih koji su pronašli dodatni izvor zarade od kuće. Naime, Ajla je širom BiH poznata kao neko kod koga možete naručiti unikatan poklon sa fantastičnom porukom. Njen kreativni posao, kako ga voli nazvati, je izrada personaliziranih postera ali i personaliziranih “etiketa” za vjenčanja, rođendane i druga slavlja kao što je numeracija stolova, “papirna stable” za otisak prstiju koja su posebno izrađena za datu proslavu, zahvalnice za goste, pozivnice za rođendane i sl.
-“Prošle godine, tačnije 2019. završila sam svoje visokoškolsko obrazovanje. S obzirom da zakonska regulativa nalaže odrađivanje pripravničkog staža, te polaganje državnog ispita, ja sam trenutno u fazi rada kao pripravnik u zdravstvenoj ustanovi u Sarajevu .Nakon odrađenog pripravničkog staža, te sticanja licence za samostalan rad ja se iskreno nadam da ću pronaći posao u struci za koju sam se obrazovala ali na teritoriji BiH. Ne možemo svi napustiti državu 😊.Moja očekivanja za pronalazak posla u struci su skromna ali se u svakom slučaju nadam da će taj put pronalaska posla biti dosta lakši nego što zamišljam” – rekla je Ajla koja se ovim počela baviti prije dvije godine.
-“U svoje slobodno vrijeme željela sam da budem izolirana od društvenih mreža, a da ujedno budem i korisna. U svoj dom sam željela unijeti nešto što je drugačije i unikatno ali da ima poruku vezanu samo za mene. Tada sam izradila prve postere koji sada krase moj dom. Ubrzo nakon toga shvatila sam da mnogo ljudi ima iste želje – ukrase koji su specifični za određene ljude, datume, mjesta, događaje… i počela sam sa izradom postera koji su nedugo nakon toga već bili vidljivi široj masi“ – otkrila je Ajla koja se nada pronalasku posla u struci ali najavljuje i proširenje svoje „hobi“ ponude.
-„Ovo je trenutno to moj mali, kreaivni posao dok ne pronađem svoj osnovni i stabilni posao. Tada će ovo prerasti u dodatnu djelatnost. Ono na šta sam ponosna je definitivno moja diploma koja je u rukama nekoga ko će časno i pošteno obavljati svoj posao, a to je u suštini ono čemu ja i težim (ostvarenje mojih snova i zaposlenje kao medicinski radnik )“ – rekla je Ajla čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Personalizirani posteri by Ajla  kao i na instagram profilu @posteripersonalizirani

Sebe opisuje kao pozitivnu, ambicioznu, kreativnu, pravednu i pedantnu osobu koja vjeuje da svaki dan donosi nešto novo i lijepo ali ističe da i mi moramo dati svoj doprinos za nastanak istih.
-„Trudim se da sve ono što mi se događa u životu gledam sa optimistične strane. Moj životni moto je: „Vjeruj da je život vrijedan življenja i tvoje vjerovanje će prerasti u činjenicu“ -rekla je Ajla.
Ovo je jedna od onih priča koje nam uljepšavaju dan i pokazuju da uz malo truda i puno mašte, kreativnosti i dobrih ideja, naizgled jednostavne stvari mogu postati biznis.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X