kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AJLA IKANOVIĆ – „NE PLAŠITE SE SVOJIH TALENATA, PODIJELITE IH S NAMA!“

Ajla Ikanović (19) iz Cazina, studentica na Takstilnom fakultetu u Bihaću, smjer: Tekstil i dizajn, našu pažnju privukla je svojim hobijem i brendom na čijoj prepoznatljivosti svakodnevno radi– „Cvijetne dekoracije Eter“. Za sebe kaže da je vrlo ambiciozna i uporna osoba, te da ima ogromnu podršku svojih roditelja i njoj dragih osoba koji vjeruju u njen uspjeh i kako kaže, kada je toga svjesna, ništa joj nije teško.

-„Moj primarni posao jeste u porodičnoj fabrici mojih roditelja, ali pored tog posla imam i svoj hobi te idem na redovni studij. U mojoj malenoj radionici se pravi svašta. Volim da eksperimentišem i uvijek pokušavam ubaciti nešto novo kako bih svojim potencijalnim kupcima privukla pažnju. Radim ruže na stalku, svadbene lukove i dekoracije, cvijeće u kutiji i sl.– rekla je Ajla koja je s pravljenjem cvijetnih dekoracija počela prije godinu dana i to sasvim slučajno. Ipak, sve ono što se dogodilo nakon njenih prvih radova je iznenadilo jer se nije nadala toliko pozitivnom odjeku u javnosti i ogromnoj podršci.

-„Za svoj osamnaesti rođendan poželjela sam da imam cvijetni zid za slikanje. Tada u Cazinu nije bilo nikoga ko je takvo nešto radio. Uzela sam stvar u svoje ruke i ispostavilo se da se mnogima svidjelo i tako su počela interesovanja :D. Kada sam tek počela nisam mogla ni slutiti da će za mojim radovima postojati ovolika potražnja. Nadala sam se ponekoj narudžbi u mjesec ili dva ali stvarno sam prezadovoljna kako moj mali hobi raste, a i zarada je dovoljna“ – rekla je Ajla ističući da će vremenom ovaj hobi polako pretvoriti u još ozbiljniju priču.

– „Još uvijek se ne bih usudila da bilo šta od svojih radova nazovem profesionalnim jer to se uvijek dorađuje i unapređuje, ali ako moram da izdvojim samo jedan rad, rekla bih da je to zadnji cvijetni zid na kojem sam radila 3 mjeseca 😀 . A težim ka tome da moji proizvodi postanu prepoznatljivi i unikatni u Cazinu ali i šire 😀 kao i ka tome da moji kupci budu zadovoljni, što je i najvažnije“ – naglasila je Ajla čije radove možete pogledati na Facebook stranici Cvijetne dekoracije Eter kao i na istoimenom instagram profilu .
Za sebe kaže da je kreativna, tvrdoglava, veliki perfekcionista, komunikativna i društvena osoba, te da se vodi motom“Kakve su vam misli, takav vam je i život“.
-„Želim samo da iskoristim ovu priliku i možda podstaknem nekog budućeg kreativca koji ovo čita da se ne boji svog talenta i umijeća nego da ga podijeli sa svima nama i tako obogati ovu našu zajednicu koja svakim danom sve više napreduje“ – poručila je Ajla.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić.

Back To Top
X