kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AIDA KAJTARANOVIĆ – MAJSTOR TRADICIONALNE KUHINJE

Aida Kajtaranović (46), iz Sarajeva, građevinski tehničar, nakon niza godina provedenih radeći administrativne poslove, posljednje četiri godine, Aida se posvetila tradicionalnoj kuhinji i u tome prepoznala svoju priliku za biznis. U posao je uključila supruga i nekoliko prijateljica. Kuhaju za različite evente, narudžbe primaju online, proizvode dostavljaju na dogovorenu adresu, a postoje oni za koje kuhaju i svakodnevno.
-„Stekli smo stalne mušterije, a ja sam u ovome pronašla zadovoljstvo jer volim kuhati i solidnu zaradu. Naši proizvodi su: pite, klepe, tarhana, razni pilavi, kuhana jela, pogače, kiflice, tulumbe, baklave, tufahije, sarajevski lokumi, šapice, bombice, razne šnicle i salate.Također, imamo u ponudi: pizze, lasagne, paradajz sos, tjestenine, bavarske perece…Inače smo familijarno veliki gurmani 😊 Volim jesti i kuhati pa shodno tome sam ovo i počela“ – rekla je Aida koja je i majstor za sladoled. Kako kaže, fokusirala se na poslove koji su vezani za hranu.
„Domaće je najbolje, podržimo sve one koji se trude održati našu tradiocinalnost i podržimo sve one koji sami počinju biznis jer koraka ispred njih je mnogo i svaka podrška je dobrodošla.
Više o Aidi i njenom timu možete saznati na Facebook stranici „Aidina tarhana i pilav“ 

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

 

Back To Top
X