kalendar

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

AIDA KAHRIĆ- FRIZERKA U SVIJETU MAGIČNIH ČVOROVA/ Magic Knot

Aida Kahrić (49) iz Turbeta, frizerka koja radi posao u struci, našu pažnju je privukla hobijem kojim se bavi već 10 godina. Od voštanog, pamučnog i svilenog konca, poludragog kamenja, peruškica, raznih staklenih, plastičnih, bakrenih, mesinganih, drvenih i akrilnih perli, te kože Aida pravi: nakit (ogrlice, narukvice, naušnice i ukrase za kosu), a kombinacijom kože i makrame tehnike pravi  i torbice.

-„Već u djetinjstvu su me zanimali ručni radovi i takva vrsta izrade predmeta. Uz svoju rahmetli majku sam naučila heklati, plesti, tkala sam ćilime sa njom, a bojile smo i vunu za te ćilime. Uglavnom sam i tada kao djevojčica uživala u izradi ručnih radova, a najviše me veseli izrađivati originalne i unikatne komade. Makrame tehniku sam počela raditi prije 10 godina, zahvaljujući raznim tutorijalima na internetu i svojom upornošću i trudom sam veoma brzo stekla osnovno znanje čvoranja, a dalje je sve inspiracija i mašta“ – otkrila je Aida koja svoje proizvode promoviše i prodaje putem društvenih mreža.

-„Razmišljam da prijavim obrt, a poslije tog bih vidjela šta i kako dalje. Moj nakit se nosi širom svijeta (Brazil, Meksiko, Hong Kong, Amerika, Evropa…) zahvaljujući mojoj djeci koji i pored svojih obaveza stignu i meni pomoći. Sin pomaže za marketing i internet prodaju, a kćerka za ovaj kreativniji dio posla (fotografije, slanje, pakovanje), i također izrađuje makrame nakit“ – ponosna je Aida čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Magic Knot , na Instagram profilu @Magic.Knot i preko Etsy platforme.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X