kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJU ZEDA POSJETILI STUDENTI MAŠINSKOG FAKULTETA UNZE

Danas, 18. decembra 2020. godine, studenti četvrte godine Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici posjetili su Agenciju ZEDA i Laboratoriju LIND.
Studentima smjera Inžinjerski dizajn proizvoda, predmet – Ispitivanje i kvalitet proizvoda, predstavljena je Laboratorija LIND, prva i za sada jedina laboratorija u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2006 za mehanička ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta i igrališne površine. Ispunjavanjem ovog standarda, sva akreditovana ispitivanja provedena od strane LIND-a imaju validnost u svim evropskim zemljamama pa i šire, tj. zemljama koje pokriva Evropska Akreditacija (EA).
Studenti su imali priliku da saznaju ključne detalje značajne za procese mehaničkog ispitivanja sigurnosti finalnih proizvoda, te da se upoznaju sa metodama i standardima po kojima je ZEDA akreditovana. Također, ovo je bila prilika da se studenti upoznaju sa ulogom i značajem ispitivanja proizvoda, otklanjanjem eventualnih nedostataka i usklađivanjem proizvoda sa zahtjevima BAS EN standarda kao i da postave pitanja i dobiju odgovore na sve što ih je zanimalo vezano za procese ispitivanja sigurnosti proizvoda.

ZEDA je i do sada imala odličnu saradnju sa UNZE, te se ta dobra praksa nastavlja, na obostrano zadovoljstvo.

-„Naročito nas raduje kada studenti iskažu inicijativu i angažuju se da nauče više i da se približe praksi, te onome što će ih čekati po okončanju studiranja. Naša vrata su uvijek otvorena za ovakve aktivnosti i ponosni smo što smo bili u prilici da im prezentujemo naše aktivnosti i pojasnimo djelovanje Laboratorije za ispitivanje sigurnosti proizvoda LIND“ – rekli su iz Agencije ZEDA.

Back To Top
X