kalendar

February 23, 2024
  • Zen OS edukacija

February 27, 2024
  • Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta

February 28, 2024
  • Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta

February 29, 2024
  • Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta

skip to Main Content

AGENCIJI ZEDA ODOBRENO UČEŠĆE U NOVOM PROJEKTU/DigitalBIZ

Nakon što je Agencija ZEDA aplicirala za učešće u programu izgradnje i osnaživanja digitalnih inovacijskih centara u 2021. godini u okviru projekta DigitalBIZ koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), stigli su pozitivni rezultati.

Javni poziv je objavljen pravnim subjektima koji pružaju ili imaju namjeru pružati podršku digitalnoj transformaciji mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji Bosne i Hercegovine, za učešće u programu izgradnje i osnaživanja poslovnih resursnih i savjetodavnih centara u 2021. godini u okviru projekta DigitalBIZ, te se i Agencija ZEDA našla na konačnoj listi odabranih organizacija koje će biti dio ovog Projekta.

Odabrane organizacije će u okviru projekta DigitalBIZ biti usmjerene ka unapređenju svojih poslovnih modela, ponude ili usluge za digitalizaciju poslovanja preduzeća u tradicionalnim privrednim sektorima, te će imati priliku učestvovati u sveobuhvatnom programu obuke u trajanju od nekoliko sedmica.

 

Po uspješnom okončanju obuke, najbolji polaznici će dobiti priliku za dodatni razvoj kapaciteta i razvoj usluga, te praktični rad sa mikro, malim i srednjim preduzećima čime će pilotirati aktivnosti digitalnog inovacijskog centra.

 

Specijalističku i prilagođenu obuku će u ime UNDP-a implementirati stručni tim Ernst & Young, jedan od globalnih savjetodavnih lidera iz oblasti jačanja digitalne ekonomije i digitalne transformacije.

Back To Top
X