kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA USPJEŠNO REALIZOVALA EDUKACIJU IZ OBLASTI STANDARDIZACIJE I SIGURNOSNIH ZAHTJEVA STANDARDA ZA NAMJEŠTAJ

Zenička razvojna agencija ZEDA je dana 11. aprila 2019. godine organizovala Edukaciju iz oblasti standardizacije i sigurnosnih zahtjeva standarda za namještaj. Stručna edukacija je namijenjena proizvođačima namještaja ali i osoblju LIND laboratorije Agencije ZEDA.
Ova edukacija polaznicima je omogućila da steknu osnovna znanja iz oblasti standardizacije i sigurnosnih zahtjeva standarda za namještaj.

Kroz ovu edukaciju polaznici su se upoznali s metodama ispitivanja namještaja prema zahtjevima standarda za krevete BAS EN 1725, standarda za namještaj za sjedenje za kućnu upotrebu BAS EN 12520, dječije krevetiće BAS EN 716-1 i BAS EN 716-2, te namještaj za odgojno-obrazovne ustanove BAS EN 1729-1 i BAS EN 1729-2.

Osim osoblja LIND laboratorije Agencije ZEDA, edukaciji su prisustvovali predstavnici firmi iz oblasti drvoprerade, te studenti Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Važno je napomenuti da je i ova edukacija dio aktivnosti međunarodnog projekta FORESDA koji implementira Agencija ZEDA zajedno sa 12 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području 9 podunavskih zemalja partnera: Austrija, Bosna i Hercegovina (ZEDA i PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Implementacija Projekta je počela u januaru tekuće godine, a planirano trajanje Projekta je 30 mjeseci odnosno do 30. juna 2019. godine.

Cilj projekta FORESDA:
– transformisanje tradicionalnih sektora baziranih na šumarstvu/drvopreradi u inovativne moderne sektore
– uvezivanje u nove lance vrijednosti s drugim sektorima koristeći savremene informaciono-komunikacione tehnologije i potencijale kreativnih industrija u oblastima razvoja novih proizvoda, usluga i procesa.
Agencija ZEDA će i u budućnosti kroz različite projekte orranizovati slične edukacije i poziva sve zainteresovane da prate www.zeda.ba i za sebe odaberu sadržaje na kojima žele učestovati.

Back To Top
X