kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Agencija ZEDA učesnik na godišnjoj konferenciji EEN mreže u Helsinkiju

U okviru realizcije aktivnosti projekta BITNET/COSME program EU, osoblje Agencije ZEDA je sa partnerima konzorcija FBiH i RS učestvovalo na godišnjoj konferenciji EEN mreže – Annual conference 2019 EEN, Helsinki u Finskoj u periodu od 21. do 23.oktobra 2019.
Na ovom događaju, ZEDA je uspostavila brojne kontakte sa članovima EEN mreže iz drugih EU zemalja. Sa članovima EEN mreže iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, dogovoreno je i nekoliko konkretnih aktivnosti u okviru realizacije projekta BITNET/COSME.
Ovom prilikom, delagacija Agencije ZEDA je prisustvovala plenarnoj sesiji „Helping innovative SMEs lead the sustainability transition“, sesiji „How to support women entrepreneurs in innovation“ kao i sesiji „Internationalisation: the final frontier“, na kojima su uzeli aktivno učešće i dali konkretne prijedloge za podršku MSP-a.

Enterprise Europe Network (Evropska poduzetnička mreža) je važan instrument Europske komisije uspostavljen u februaru 2008. godine sa ciljem podrške konkurentnosti i rasta malih i srednjih preduzeća (MSP), a ZEDA je član Konzorcija Evropske poduzetničke mreže FBiH.
EEN je uspostavljen i kofinansiran pod EU programom COSME.

Back To Top
X