kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA UČENICIMA SREDNJIH ŠKOLA ODRŽALA OBUKU IZ ROBOTIKE I MODERNIH TEHNOLOGIJA/ iNnovaNet

Danas, 28. decembra 2022. godine, Agencija ZEDA je održala obuku učenicima JU „Mješovite srednje industrijske škole“ u Zenici i JU „Mješovite srednje škole Zenica“.

Obuka je podrazumijevala prezentaciju savremenih tehnologija (robotika, CNC obrada, 3D printanje…). Riječ je o opremi koju je Agencija ZEDA nabavila u okviru projektnih aktivnosti projekta iNnovaNet, a čiji je jedan od ciljeva opremljen kabinet u kojem će se vršiti edukacije iz oblasti robotike, te obuke na CNC mašinama.

Ovom prilikom, učenicima je prezentovana edukacijska robotska ćelija proizvođača Fanuc, te CNC glodalica proizvodena u Bosni i Hercegovini.

Pored zadanih projektnih aktivnosti, cilj edukacije je bio da se mladim ljudima približi korištenje modernih tehnologija u oblasti proizvodnje, objasne mogućnosti korištenja 3D printanja i 3D modeliranja, kako bi lakše mogli da spoznaju u kojem smjeru bi mogli da razvijaju svoje vještine u budućnosti.

Aktivnost se realizovala u okviru projekta iNnovaNet

 

Napominjemo:

Glavni aplikant u Projektu i vodeći partner je Zenička razvojna agencija ZEDA, a partneri u projektu su: IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR), Inovaciono Preduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i Grad  Gradiška (BiH). Projekat se temelji na principima prenosa znanja i iskustava partnera u inovativnim tehnologijama i unapređenju infrastrukture kako bi odgovorila rastućim potrebama privrede i industrije.

 

Ukupna vrijednost projekta je 1.320.786,21 EUR od čega EU finasira 85%.

 

 

 

Back To Top
X