kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA U SARADNJI SA PARTNERIMA ODRŽALA ZAVRŠNU KOFERENCIJU PROJEKTA iNnovaNet

Danas, 15.decembra 2022. godine, održana je Završna konferenciju projekta iNnovaNet koji je Agencija ZEDA u saradnji  sa partnerima uspješno realizovala.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  1.320.786,21 EUR od čega je EU finasirala 85%.

Partneri projekta bili su:

  • IPNG-Industrijski park Nova Gradiška (HR),
  • Inovaciono Preduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i
  • Grad Gradiška (BiH)

Projekat iNnovaNet se temeljio na principima prenosa znanja i iskustava partnera u inovativnim tehnologijama i unapređenju infrastrukture kako bi odgovorila rastućim potrebama privrede i industrije.

Ciljne grupe bili su poduzetnici, studenti, učenici i nezaposleni  iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore koji imaju potrebu steći kvalitetna i korisna znanja iz oblasti robotike, mehatronike,  programiranja i upravljanja  CNC mašinama,  te imaju potrebu  za poslovnim prostorom i poslovnom podrškom.

Agencija ZEDA i partneri u projektu prezentovali su  rezultate projekta iNnovaNET, te najavili aktivnosti koje će se realizovati u godini koja je ispred nas.

Tokom Konferencije, održana je i Panel diskusija na temu: “Značaj prekograničnog partnerstva za razvojne procese obrazovnih ustanova“ u kojoj su učestvovali predstavnici srednjih škola koje su učestvovale u projektu: „Srednja stručna škola Nikšić”, “Gimnazija Slobodan Škerović Podgorica”, “Tehnička škola Gradiška” i “Srednja mješovita škola  MLADOST Zenica” i “Mješovita srednja industrijska škola Zenica”

Bio je ovo još jedan uspješno realizovan projekat prekogranične saradnje koji je dao odlične rezultate, te je Završna konferencija okupila sve partnere, predstavnike ciljnih grupa i implementatora na jednom mjestu kako bi predstavili rezultate projekta i ostvarene ciljeve.

Ova Konferencija je bila i odlična prilika da se razgovara o novim partnerstvima i planovima za realizaciju novih projekata i o onome što slijedu u godini koja je ispred nas.

Back To Top
X