kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA ODRŽALA KONFERENCIJU „IZAZOVI KOD DIZAJNIRANJA, RAZVIJANJA I PLASIRANJA NAMJEŠTAJA NA TRŽIŠE ” NA KOJOJ JE OKUPILA INSTITUCIJE, PRIVREDNIKE, PROIZVOĐAČE NAMJEŠTAJA I PREDSTAVNIKE AKADEMSKE ZAJEDNICE

Zenička razvojna agencija ZEDA d.o.o. u okviru realizacije aktivnosti projekta EU – BITNET/COSME program2020-2021 i uz podršku partnera, organizovala je konferenciju „IZAZOVI KOD DIZAJNIRANJA, RAZVIJANJA I PLASIRANJA NAMJEŠTAJA NA TRŽIŠE ” namijenjenu proizvođačima namještaja u Bosni i Hercegovini.

Konferencija se održala jučer, 21. decembra 2021. godine u „Hotelu Zenica“ u Zenici u vremenu od 11:00 do 14:30 sati.

Na konferenciji je prezentovana Laboratorija za ispitivanje sigurnosti proizvoda LIND koja djeluje o okviru Agencije ZEDA, razgovarano je o nadzoru nad tržištem i zahtjevima za opću sigurnost proizvoda, značaju tehnoloških i konstrukcionih rješenja za kvalitet namještaja, nekoliko proizvođača namještaja je sa prisutnima podijelilo svoja iskustva, najčešće izazove sa kojima se susreću, a Konferencija je okončana panel diskusijom.

Napominjemo: LIND je prva i za sada jedina Laboratorija u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018 za izvođenje mehaničkih ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta.  To znači da sva ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta iz područja akreditacije koje provodi laboratorija LIND imaju validnost u svim evropskim zemljama pa i šire, tj. zemljama koje pokriva Evropska Akreditacija (EA). Laboratorija LIND je opremljena najsavremenijim mašinama i dodatnom opremom za ispitivanja.

Jučerašnja konferencija je još jedna od aktivnosti koje ZEDA organizuje kako bi dala svoj doprinos razvoju ove oblasti i omogućila razmjenu iskustava, te ponudila rješenja za probleme sa kojima se proizviđači namještaja najčešće suočavaju.

Back To Top
X