kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Agencija ZEDA na Regionalnoj EEN konferenciji (SEE EEN Regional Conference 2022) u Hrvatskoj

Kao član EEN mreže i u okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET 2022-2025, predstavnici Agencije ZEDA prisustvovali su Regionalnoj EEN konferenciji (SEE EEN Regional Conference 2022) u Hrvatskoj/Tuhelj.

Organizator Konferencije je EEN Hrvatske –  Hrvatska gospodarska komora HGK.

Tom prilikom predstavnici Agencije ZEDA obnovili su stare te uspostavili nove kontakte sa članovima EEN mreže, a u cilju razmatranja mogućnosti zajedničke realizacije projektnih aktivnosti u narednom periodu.

U okviru programa Konferencije prezentaciju je imala gđa.  Natalie Martinez Paramo – voditeljica jedinice Izvršne agencije za mala i srednja poduzeća Evropske komisije, kao i g.Tomislav Radoš – potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore, g. Ante – Janko Bobetko – zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo i srednje poduzetništvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te g.Šime Erlića – državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije RH.

U okviru panel diskusije – Evropsko vijeće za inovacije (EIC) – Izgradimo zajedno SEE Unicorns učesnici su imali priliku čuti  uspješne priče i iskustva preduzeća RH i Slovenije koja su bila korisnici grant sredstava Europskog vijeća za inovacije (EIC).

Back To Top
X