kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA I PREDSTAVNICI EU PROLOCAL PROGRAMA U POSJETI KOMPANIJAMA KOJE VRŠE PREKVALIFIKACIJU RADNIKA U OKVIRU PROJEKTA „CENTAR ZA PODRŠKU PODUZETNICIMA“

Proces prekvalifikcije radne snage u kojem učestvuje sedam zeničkih preduzeća započeo je u novembru ove godine i trajat će do polovine decembra.
Prekvalifikacija/dokvalifikacija je dio planiranih aktivnosti projekta „Centar za poduzetnike“ koji provodi ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica. Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost ovog Projekta, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.
Cilj ove aktivnosti je podrška preduzećima, jačanje konkurentnosti te generisanje novih radnih mjesta i nova šansa za mlade ljude.


Predstavnici Agencije ZEDA zajedno sa predstavnicima EU PROLOCAL programa su posjetili preduzeća u kojima se vrši proces prekvalifikacije/dokvalifikacije te su izvšili evaluaciju njihovih programa.
Zbog činjenice da smo suočeni s nedostatkom kvalifikovane radne snage, ovo je odlična prilika da preduzeća uz sufinansiranje, imaju priliku educirati postojeće i novouposlene radnike. Svojom prijavom za učešće u ovom Programu, preduzeća su pokazala da su prepoznala značaj ove vrste podrške te iskazala interes za sličnim aktivnostima i ubuduće.

 


U okviru ove aktivnosti, Agencija ZEDA i partneri će kroz projekat „Centar za podršku poduzetnicima“ sufinansirati 33,000 KM, dok će ukupno vlastito učešće prijavljenih preduzeća iznositi 22,500 KM.

 

 

 

Back To Top
X