kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA I DKR PREZENTOVALI  MOGUĆNOSTI PRIMJENE ROBOTSKIH SISTEMA U PREDUZEĆIMA /iNnovaNet

U subotu, 10. decembra 2022. godine Agencija ZEDA je u saradnji sa DKR-om; Njemačkim centrom za robotiku organizovala prezentaciju robotskih sistema i njihove primjene u preduzećima. Učesnici su imali priliku saznati koje su mogućnosti primjene robotskih sistema u njihovim preduzećima, upoznali su se sa primjerima dobre prakse i uspješno implementiranim rješenjima u preduzećima u BiH i regionu.

Napominjemo da je DKR prvi i jedini akreditovani FANUC integrator u Bosni i Hercegovini i regionu, te pruža usluge prodaje, servisiranja i edukacija po FANUC programu, uz izdavanje važećeg FANUC-DKR certifikata.

Na događaju su predstavnici Univerziteta u Zenici i Agencije ZEDA predstavili savremenu opremu kojom raspolažu, a koja se može koristiti u svrhu edukacije i razvoja vještina zaposlenika.

Ova aktivnost se realizovala u okviru projekta iNnovaNet, te je prisutnim prezentovan ovaj projekta koji je u završnoj fazi, a finansira ga EU.

Ukupna vrijednost projekta je 1.320.786,21 EUR od čega EU finasira 85%.

Jedan od glavnih rezultata ovog projekta je adaptacija zgrade TechnoPark Agencije ZEDA i proširenje kapaciteta za smještaj i inkubiranje novih preduzeća. U okviru ovog projekta bit će uspostavljen trening centar za robotiku i CNC edukacije što znači da će Agencija ZEDA u saradnji sa Gradom Zenicom u budućnosti realizovati različite edukacije iz oblasti robotike i rukovanja CNC mašinama.

Bio je ovo još jedan događaj za koji su naši privrednici pokazali veliko interesovanje. Ako do sada niste bili dio naših aktivnosti, pozivamo Vas da pratite stranicu Agencije ZEDA i naše aktivnosti u medijima, te da nam se već sljedeći put pridružite.

 

 

Back To Top
X