kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ADILA POŠKOVIĆ: “TEMELJ LJUDSKE SREĆE JE DUBOKA SIGURNOST, SPONTANA RADOST U MALIM STVARIMA I VELIKA JEDNOSTAVNOST”

Adila Pošković (45), Hercegovka koja živi u Sarajevu, elektroenergetičar po struci, neko je ko nikada nije radio posao u struci. Ističe da posao u struci nije bilo lako naći te je odutala i fokusirala se na druge poslove u kojima se jako dobro snašla. Iskoristila je svoju kreativnost i stvorila brend Pod Konac. Danas ona kreira i šije raznovrsne odjevne predmete, a ranije je pravila i torte prekrivene fondanom i jako dobro joj je išlo, jer idu Aidi od ruke ove kreativne stvari ;).

-„Ne radim posao za koji sam školu završila, nisam nikada ni radila, malo slozeniji proces je baš ova moja struka. Naravno, osigurače ne znam uvrtati, a u kancelariji nije nikada bilo mjesta :D. Danas kreiram i šijem odjevne predmete za djecu (prvenstveno), pa dolaze na red mame koje naručuju za sebe i naravno za tatu, pa tako imaju svi iste kapice :D“ – rekla je Adila koja je pozitivna, optimistična, kako kaže, ima visok prag tolerancije te je slaba na djecu, na nemoćne i jako voli životinje.


Onda kada sve ne ide po planu, pokreće je to što zna da će njen poziv obradovati nekoga ko je naručio njen proizvod.
-„Dođu momenti kad nemamo volje niti želje za bilo šta, ali onda se sjetimo da trebamo uraditi nekoliko kapica, turbana, marama, da moji kupci čekaju na svoje naručene stvari. Jednostavno me pokreće to što znam da će ih obradovati moj poziv da preuzmu svoje naručene proizvode“ – otkrila je Adila.

-„Za mene je ovo veća ljubav od samog biznisa. Sa 14 godina sam kreirala, koncem i iglom ručno sašila svoj prvi odjevni predmet. To je bio bijeli korzet (tada vrlo popularan )Bio je od čvrstog pamučnog materijala koji je držao formu, pa je bio jedinstven“ – ponosna je Adila čiji proizvodi su poznati i vrlo traženi širom BiH. Njene radove možete pogledati na Facebook stranici Pod Konac
A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

 

 

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

 

 

 

Back To Top
X