kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

AGENCIJA ZEDA POKREĆE DRUGI CIKLUS KREATIVNIH RADIONICA – „BUDI KREATIVAN I TI!“

PRIJAVI SE NA RADIONICU –„DEKUPAŽ ZA POČETNIKE!“

 

Zenička razvojna agencija ZEDA u periodu od 03. do 24. aprila u partnerstvu s preduzećem Fedi d.o.o. Zenica implementirala je projekat „Budi kreativan i ti“. To je bio pilot projekat kojim se želio ispitati interes i potreba naših sugrađana za kreativnim radionicama s ciljem jačanja kompetencija i sticanja novih vještina.
Tokom aprila realizovane su radionice: „Modeliranje balona“, „Oslikaj svoju majicu“, „Pletenje i heklanje“, „Slikanje jednim potezom“, „Ilustracija priče/bajke“, „Pravljenje nakita od poludragog kamenja i kristala“, “Dekupaž za početnike“ i „Fotoradionica“.
Sve radionice za učesnike su bile besplatne. Edukatori na radionicama bili su vrsni kreativci koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo.
Ovaj projekat bio je javno-privatno partnerstvo – saradnja Agencije ZEDA koja je snosila troškove edukatora i obezbijedila tehničke uslove i preduzeća FEDI d.o.o. koje je za sve radionice obezbijedilo repromaterijal. Pilot projekat je okončan ali s obzirom da je postojao veliki interes za učešćem na radionicama, Agencija ZEDA će nastaviti implementaciju ovog projekta.

Prva radionica u drugom ciklusu projekta „Budi kreativan i ti“ je jedna od radionica za koju je postojao najveći interes – „DEKUPAŽ ZA POČETNIKE“
Šta je to dekupaž? To je drevna vještina koja dolazi sa Istoka i podrazumijeva isjecanje ukrasnog papira sa određenim motivima i njihovo ljepljenje na pripremljenu podlogu namještaja/kutija/tacni, a zatim i završno lakiranje. Dekupaž se izvodi na podlogama od drveta, metala, stakla i keramike, a boje i motivi koji se mogu koristiti su bezbrojni. Dekupaž je tehnika koja na lak i jeftin način namještaju vrlo brzo i lako može dati originalan izgled. Umjesto korištenja gotovih motiva sa slika, salveta, nameštaj je moguće i ručno oslikati temperama čime još više dobija na vrijednosti.
Ova radionica omogućit će učesnicima da nauče osnove dekupaž tehnike.
Pozivamo djecu, roditelje, odgajatelje, nastavnike, profesore, studete i sve one koji žele naučiti tehnike kreativnog stvaranja da nam se pridruže i nauče nešto novo i kreativno.

 

Učešće na radionicama je BESPLATNO ali je prijava OBAVEZNA.
Projekat finansira Agencija ZEDA!

Prva radionica u drugom ciklusu: „DEKUPAŽ ZA POČETNIKE“

1. Edukator: Indira Šabanović
2. Datum: 23. i 24. maj 2019. (2 dana)
3. Početak: 13:30 (trajanje radionice 2 sata)
4. Radionica je namijenjena za starost: od 10 do 50 godina

 

Osim volje i želje za kreativnim stvaranjem, ništa drugo vam nije potrebno.
Radionice će se održati u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb, II sprat- Impulsni kreativni centar).
Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić, detaljnije informacije možete saznati na 032 449 – 412, a svoje prijave (ime i prezime, koliko godina imate, za koju radionicu se prijavljujete i broj telefona) šaljite na ajna@zeda.ba ili putem naznačenog broja telefona.
Rok za prijave je: 22. maj 2019. do 12:00 sati.

Back To Top
X