kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

8. Supplier Forum – Poziv za njemačku inicijativu dobavljača sa Zapadnog Balkana

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini – AHK:

Čast nam je informisati Vas da se njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana se organizuje i 2022. godine!

Prijavite se i upoznajte nove kupce i njemačke partnere na 8. Supplier Forumu i B2B sastancima 6. decembra  2022. godine u Stuttgartu!

 

Cilj projekta je odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana spojiti sa njemačkim kompanijama koje traže dobavljače roba i usluga iz traženih poslovnih djelatnosti. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora.

 

Kako aplicirati za učešće na Supplier Forumu i B2B razgovorima? 

  • Molimo proučite profile i zahtjeve njemačkih kompanija iz priloga.
  • U tablici s popisom kompanija na prvom listu unesite podatke svoje kompanije i obavezno označite s kojim njemačkim kompanijama želite razgovor.
  • Tablicu treba ispuniti na engleskom jeziku.
  • Ispunjenu tablicu pošaljite najkasnije do 17. oktobra 2022. e-mailom na adresu nerma.salihovic@ahk.ba .
  • Dostavljeni ispunjeni obrasci svih zainteresiranih kompanija iz BiH i regije biti će poslani njemačkim kompanijama na uvid i selekciju.
  • Važna napomena: Njemačke kompanije vrše selekciju i odlučuju koje kompanije iz BiH i regije će biti pozvane na Forum i B2B razgovore u Stuttgartu.
  • Nakon povratne informacije, obavijestit ćemo Vas je li prihvaćena Vaša prijava i jeste li pozvani na Forum i B2B razgovore.
  • Službeni jezik tijekom Foruma i B2B razgovora je engleski i/ili njemački.
  • Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Supplier Forum je zadnjih godina omogućio 1.500 B2B razgovora između više od 100 njemačkih tvrtki i 250 dobavljača iz BiH i regije, te ovaj događaj predstavlja najtraženiji event od strane bh.privrednika.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i zaštitu klime SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke u saradnji sa njemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku.

Više informacija na 033 295 911; info@ahk.ba

Back To Top
X