kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ODRŽANA OBUKA ZA POTENCIJALNE KORISNIKE PODSTICAJNIH SREDSTAVA GRADA ZENICE

U okviru Javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava namijenjenih za oblast privrede u 2023. godini na području grada Zenice dana 05. juna 2023. godine je održana obuka za pisanje poslovnog plana za potencijalne korisnike podsticajnih sredstava.

Obuka je održana u prostorijama  Agencije  ZEDA, a cilj obuke  je bio da potencijalni korisnici podsticajnih sredstava dobiju osnovna znanja o pisanju poslovnog plana.

Ovakve aktivnosti ZEDA realizuje već godinama unatrag zahvaljujući stručnom timu uposlenika koji aplikante priprema za kvalitetnu prezentaciju poslovnih ideja odnosno pisanje poslovnog plana.

Poslovni plan označava opis poslovne ideje i mjera koje su potrebne za realizaciju posla. Osim toga sadrži procjenu potrebnih ljudskih i finansijskih resursa (troškova) i očekivani prihod kako bi se procijenila isplativost investicije.

Poslovni plan je važan temelj za osnivača ili menadžere, kao i sredstvo komunikacije s privatnim ili javnim investitorima kao što su banke, finansijeri, donatori, poslovni savjetnici, potencijalni poslovni partneri i td.

Fotografija preuzeta sa https://pulsus-savjetovanje.hr/blog/poslovanje/sto-je-poslovni-plan

Back To Top
X