kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na webinar „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine  u partnerstvu sa INTERA Tehnološkim parkom i firmom iNAF doo implementira projekat pod nazivom „EXPO-CERTinno – Podrška bh kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama”. Projekat „EXPO-CERTinno” sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ). Cilj projekta „EXPO-CERTinno” je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći. Jedna od projektnih aktivnosti se odnose na edukaciji bh. kompanija o dostupnim EU programima za inovacije i istraživanje.

Slijedom navedenog, VTK/STK BiH poziva na webinar na temu „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“ koji će biti održan 26.07.2021. godine sa početkom u 10:00 sati. Webinar će se održati preko Zoom aplikacije/platforme i ima za cilj da predstavi nove EU programe za period 2021 – 2027, prvenstveno grantove (bespovratna sredstva) u okviru IPA3, Horizon Europe i ostalih EU programa, fokusirajući se na prilike za finasiranje privrede i malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH. Učesnici će imati priliku da dobiju analizu prilika za finansiranje koje su im na raspolaganju u narednom periodu. Webinar će omogućiti učesnicima da izaberu odgovarajući izvor finansiranja i da razumiju šta im je neophodno da bi došli do EU sredstava.

Učešće na webinaru je besplatno za učesnike koji izvrše prijavu učešća popunjavanjem online prijavnog obrasca .Krajnji rok za dostavljanje prijava je četvrtak, 22.07.2021. godine do 12:00 sati. Sve dodatne informacije u vezi sa webinarom možete dobiti pozivom na brojeve telefona 033/566-204 i 033/566-200 ili upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba

Poziv

Program

Izvor: komorabih.ba

Back To Top
X