kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

FBiH objavila konkurs za kreditiranje subjekata male privrede – Prijave dostaviti do 30. novembra

 

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je objavilo javni konkurs za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta” za 2020. godinu.

(Foto: pogonici/shutterstock.com)

Korisnici kredita su subjekti male privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede Federacije BiH i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima čije je sjedište na području Federacije BiH i imaju najmanje dva zaposlena na neodređeno vrijeme.

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u zavisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede i to na slijedeći način:

– do 250.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 2 do max. 9 zaposlenih,

– do 350.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 10 do max. 49 zaposlenih,

– do 500.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 50 do max. 249 zaposlenih.

Kriteriji za utvrđivanje rang liste potencijalnih korisnika kredita su: vrsta djelatnosti; namjena utroška sredstava; povećanje zaposlenosti; izvori-način finansiranja; broj zaposlenih; ravnomjerniji regionalni razvoj (stepen razvijenosti JLS); poticaji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u posljednjih pet godina.

Prijave se dostavljaju do 30. novembra 2020. godine.

Za više detalja pogledajte na sajtu ministarstva na ovom linku.

 

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/fbih-objavila-konkurs-za-kreditiranje-subjekata-male-privrede-prijave-dostaviti-do-30-novembra/

Back To Top
X