kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

USAID Diaspora Invest otvorio novi poziv za dodjelu grantova – MSP sektoru 50.000 KM po projektu

USAID Projekt “Diaspora Invest” raspisao je novi javni poziv za dodjelu grantova kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju vezu sa bh. dijasporom kroz strukturu vlasništva ili poslovna partnerstva.

Riječ je o sedmom pozivu ove vrste, a fokusiran je na mala i srednja preduzeća (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine, prenosi RTV Slon.

– Aplikaciji za grant sredstva možete pristupiti na www.grant.diasporainvest.ba, gdje u nekoliko koraka i uz dostavljanje tražene dokumentacije i investicijskog projekta, možete ponuditi plan koji Projekt podržava kroz bespovratna sredstva do 50.000 KM – poručuju iz USAID Projekta “Diaspora Invest”.

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani se mogu prijaviti na tri online Zoom sesije: 9. septembar (11.00h), 10. septembar (16.00h) i 23. septembar (15.00h). Pristupni podaci za sesije dobiju se po dostavljanju kontakt podataka na info@diasporainvest.ba.

USAID Projekat “Diaspora Invest” ohrabruje investicije bh. dijaspore u Bosni i Hercegovini, poduzetnika koji su se vratili u domovinu, ali i onih koji žive u inostranstvu, a ulažu u poslovne projekte u zemlji. Kroz nešto više od tri godine rada, ovaj projekat je podržao više od 100 kompanija kroz programe tehničke podrške i dodjele grantova.
Poziv će biti otvoren do 30. septembra ove godine.

Izvor: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/usaid-diaspora-invest-otvorio-novi-poziv-za-dodjelu-grantova-msp-sektoru-50-000-km-po-projektu/

Back To Top
X