kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Challenge fonda

Češki povjerenički fond pri UNDP-u je u okviru Challenge Fond-a objavio poziv za predlaganje inovativnih rešenja iz oblasti: Održivi rast sa fokusom na cirkularnu ekonomiju, zelenu ekonomiju, tehnologiju i održivi turizam, održivu poljoprivredu; te oblasti Javne uprave sa fokusom na upravljanje otpadom, izlaznu plastiku za jednokratnu upotrebu, zagađenje zraka, obnovljive izvore energije, zelenu nabavka.

Dodatne informacije se nalaze u nastavku, a rok za dostavljanje prijedloga je 30. juni 2020. godine.

Prijedlog projekta, koji mora sadržavati inovativni element za razvoj Bosne i Hercegovine, mogu dostaviti češki subjekti iz privatnog, nevladinog, akademskog i državnog sektora ili istraživačkih centara. Uslov je uključivanje partnera iz BiH kako bi se osigurala održivost u lokalnim uslovima i promovisala održivosti i skalabilnost rješenja. Trajanje projekta je najviše 12 mjeseci, očekivani početak realizacije je u avgustu 2020. godine. Iznos finansijske potpore iz Češkog povjereničkog fonda pri UNDP-u iznosi 20 000 – 40 000 USD (20% sufinansiranje realizatora i 20% UNDP-a).

Detaljnije informacije o javnom pozivu za dostavljanje projekata.

Opće informacije o Češkom povjereničkom fondu pri UNDP-u i o programu Challenge Fund u prilogu.

Program challenge Fund se uspješno realizuje u Bosni i Hercegovini, Moldaviji i Gruziji od 2018. godine i uz pomoć ovog Programa uspješno su uspostavljeni zanimljivi poslovni kontakti i partnerstva.

Više informacija ovdje

 

Preuzeto:https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/poziv-za-dostavljanje-projektnih-prijedloga-u-okviru-challenge-fonda/

Back To Top
X