kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

IUS Life INTERVET WB projekat: Poziv za nastavnike i direktore srednjih škola

 

IUS Life je počeo sa provedbom INTERVET WB projekta i objavljen je poziv za nastavnike i direktore srednjih stručnih škola za učešće u projektu.

Stoga, IUS Life centar za cjeloživotno učenje obavještava sve zainteresovane da je otvoren poziv za prijave za nastavnike, direktore i ostalo stručno osoblje stručnih/tehničkih škola iz Bosne i Hercegovine, za učešće u projektu mobilnosti INTEVET WB.

BH/SER/CRO verzija teksta poziva kao i svi potrebni obrasci su dostupni na službenoj INTERVET WB stranici.

Odredište prve mobilnosti je Da Vinci College, Dordrecht, Nizozemska u trajanju od 7 dana ( pozivni broj: Intervet STAFF_Bosnia and Herzegovina 1/2020 )

Broj mjesta za škole iz Bosne i Hercegovine u prvom pozivu je 3.

Naime, projekat INTERVET WB koji je odobren 2019.godine će dati mogućnost nastavnicima ili administrativnom osoblju/menadžerima iz svih (VET) škola njih 54 iz svih 6 država zapadnog Balkana (Albanija, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina) da obave praksu/trening u inostranstvu u trajanju od 7 dana.

Prvi korak ka učešću u Prvom pozivu za apliciranje jeste da registrujete školu/institut na web stranici putem ovog formulara.

Lideri projekta su Uniser, Italija i Da Vinci College, Nizozemska.

Uniser je institucija koje je odgovorna za cjelokupno upravljanje projektom i koordinaciju, kao i za kvalitet i održivost mobilnosti za polaznike.

Da Vinci College, kao Europski centar stručnog obrazovanja, doprinijet će studijskim posjetima i obukama za nastavnike strukovnog obrazovanja i treningu menadžera.

Cilj ovog projekta je omogućavanje institucijama za stručno obrazovanje u zemljama EU da uspostave programe razmjene učenika i osoblja sa školama i centrima stručnog obrazovanja i osposobljavanja u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj.

 

Preuzeto:https://www.akta.ba/najave/ius-life-intervet-wb-projekat-poziv-za-nastavnike-i-direktore-srednjih-skola/118484

Back To Top
X