kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Međunarodno takmičenje iz astronomije i astrofizike

Međunarodno takmičenje iz astronomije i astrofizike pruža vam jedinstvenu priliku da pokažete svoje znanje i vještine astronomije! IAAC je internetsko takmičenje u astronomiji za studente iz svih zemalja.

Jesi li spremni?

Ko može sudjelovati?

Da biste mogli sudjelovati u međunarodnom natjecanju iz astronomije i astrofizike, morate biti srednjoškolac ili sveučilišni student. Studenti iz svih razreda i svih zemalja su pozvani da sudjeluju! Postoje dvije starosne kategorije:

Juniori: mlađi od 18 godina, rok za prijavu je 17. april 2020.

Mladi: stariji od 18 godina

Ovisno o vašoj dobnoj kategoriji morat ćete postići više bodova da biste se kvalificirali u sljedeći krug. Za rješavanje problema trebali biste biti zainteresirani za astronomiju i astrofiziku. Trebali biste imati i internetsku vezu da biste rješenje poslali putem interneta putem obrasca za prijavu.

Svi sudionici dobijaju potvrde o sudjelovanju. Najbolji učenici osvajaju 1. nagradu, 2. nagradu i 3. nagradu s novčanim iznosom od 200 USD, 150 USD i 100 USD. Nadalje, najistaknutiji sudionici iz svake globalne regije (Afrika, Amerika, Europa, Veliki Bliski Istok, Južna Azija, Jugoistočna Azija) dobijaju regionalnu nagradu 1., 2. i 3. za njihovu izvrsnost. Postoje i posebne školske nagrade.

Roditelji, učitelji i škole pozvani su da podijele ovu priliku sa svojim učenicima, posebno talentiranim učenicima. Dostavljamo materijale, letke i postere za škole i nastavnike i podržavat ćemo vas u bilo kojem pitanju. Također dodjeljujemo nekoliko posebnih nagrada za učitelje i škole.

Više informacija: https://www.facebook.com/International-Astronomy-and-Astrophysics-Competition-for-BiH-113843040163216/

Više informacija o takmičenju (na engleskom jeziku): https://iaac.space/en/

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X