kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Objavljen javni poziv za dodjelu Chevening stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Konkurs za britanske Chevening stipendije, globalni program stipendiranja vlade Velike Britanije talentovanih osoba koje su prepoznate kao potencijalni budući lideri u brojnim oblastima rada, otvoren je za akademsku 2020/21. godinu.

Program stipendiranja finansira Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije i partnerske organizacijea, a nudi mogućnost pohađanja postdiplomskih studija na bilo kom univerzitetu u Ujedinjenom Kraljevstvu, te je odlična prilika za mlade i ambiciozne građane Bosne i Hercegovine, koji posjedujete diplomu univerziteta i imaju odlično znanje engleskog jezika, a žele završiti postdiplomske studije u Velikoj Britaniji i odlučni su u namjeri da se nakon toga vrate u Bosnu i Hercegovinu i rade u BiH.

Nakon magistriranja postajete dio mreže Chevening alumni iz svih dijelova svijeta, a Chevening stipendisti često postaju globalni lideri u širokom spektru polja, uključujući politiku, biznis, medije, civilno društvo, nauku i tehnologiju te akademsku zajednicu.

 

Chevening stipendije u Bosni i Hercegovini se dodjeljuju od 1996. godine, stopendija uključuje sljedeće:
– fakultetske školarine
– mjesečna stipendija
– putni troškovi do i iz Velike Britanije
– naknada za dolazak
– dodatak za odlazak u domovinu
– troškove prijave za vizu
– grant za putovanje kako bi prisustvovali Chevening događajima u Velikoj Britaniji

 

Cilj stipendija je pružanje podrške prioritetima vanjske politike Velike Britanije stvaranjem dugotrajne pozitivne veze s budućim liderima, uticajnim akterima, te donosiocima odluka širom svijeta, a svršeni Chevening studenti (Chevening Alumni) imaju izvrsnu historiju u radu na liderskim pozicijama u raznim oblastima, uključujući politiku, biznis, medije, civilno društvo, religiju i akademski sektor.

Konkurs je otvoren do 6. novembra 2019. godine, a detaljnije informacije možete pogledati na slijedećem linku (Chevening stipendije).

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X