kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

19 GODINA ZENIČKE RAZVOJNE AGENCIJE ZEDA

Iz godine u godinu Agencija ZEDA proslavljajući rođendane, sumira rezultate djelovanja u godini koja je iza i svake godine izdvoji jedan najznačajniji projekat ili aktivnost koja je obilježila baš tu godinu. Naravno, mnogo je aktivnosti koje realizujemo tokom godine, pa je teško izdvojiti najznačajniju, a da neku drugu ne zaboravimo, ali za godinu koja je iza nas, moramo napomenuti projekat iNnovaNet čijom realizacijom je Zenica dobila renoviranu i adaptiranu zgradu Agencije ZEDA (Anex B) sa 35 novih kancelarijskih prostora namijenjenih privrednicima, početnicima u biznisu koji će svoje prve poslovne korake napraviti baš u Biznis inkubatoru Zenica. To znači da je kapacitet BiZ-a značajno proširen, a time otvorene i nove šanse za nove biznis ideje. Također, ovim projektom nabavljena je robotska ćelija i CNC mašina koje će služiti za edukacije. Upravo zato izdvajamo ovaj projekat kao najznačajniji za prošlu godinu.

-„Ovo je jedan od projekata koje smo realizovali u godini iza nas, a tokom godine smo vas izvještavali o svim našim projektima, aktivnostima, zajedničkim uspjesima i koracima koji nas sve zajedno vode naprijed. Veoma smo zahvalni našem osnivaču Gradu Zenici na svoj podršci koju imamo, svim finansijerima, partnerima i saradnicima bez kojih ne bismo ostvarivali rezultate koje ostvarujemo“ – rekao je direktor Senad Pašalić.

Danas Agencija ZEDA upravlja Poslovnom zonom Zenica 1 u kojoj posluje više od 100 privrednih subjekata, Biznis inkubatorom Zenica i TechnoParkom Zenica u kojem posluju 42 privredna subjekata, BusinessPointom Zenica – Centrom za poduzetnike i investitore, Show roomom koji je namijenjen za promociju zeničke privrede, Impulsnim kreativnim centrom – razvojnim centrom čija osnovna namjena jeste da bude pokretačka snaga razvoja preduzetništva, Laboratorijom za ispitivanje sigurnosti proizvoda LINDprvom i jedinom laboratorijom u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018 za mehanička ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta i igrališne površine, kao i laboratorijom za ispitivanje građevinske stolarije (vrata, prozori i fasadni elementi).

-„Mnogo je stavri koje smo u godini iza nas pokrenuli i nastavljamo u ovoj koja slijedi. Također, želim napomenuti da očekujemo rezultate za nove projekte za koje smo aplicirali pa vjerujemo da ćemo i za ovu godinu nakon što je sljedeće sumiramo imati mnogo razloga za ponos“ – rekao je direktor Senad Pašalić.

 

Back To Top
X