kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

18 GODINA USPJEŠNOG POSLOVANJA ZENIČKE RAZVOJNE AGENCIJE ZEDA

Rođendani su odličan trenutak da sumiramo rezultate koji su iza nas, godine koje su prošle, ono što smo sada i da promislimo šta je to što nas očekuje u godinama koje slijede.

Danas Zenička razvojna agencija ZEDA proslavlja 18 godina poslovanja.

-„Kada se osvrnemo unatrag, mnogo godina uspješnog poslovanja je iza nas. Mnogo toga smo implementirali, umrežili, oblikovali, uspostavili, ponudili, isplanirali, najavili…Preponosni smo na urađeno i nastavljamo jednakim tempom. Sve to ne bi bilo moguće bez našeg osnivača, Grada Zenice, svih finansijera i partnera i neizmjerno smo im zahvalni na tome“ – rekao je direktor Senad Pašalić.

Danas Agencija ZEDA upravlja Poslovnom zonom Zenica 1 u kojoj posluje više od 73 privrednih subjekata, Biznis inkubatorom Zenica u kojem djeluje 19 privrednih subjekata, TechnoParkom Zenica u kojem posluju 24 privrednih subjekata, u zgradi Agencije ZEDA uspostavljen je BusinessPoint Zenica – Centar za poduzetnike i investitore, Show room koji je namijenjen za promociju zeničke privrede, Impulsni kreativni centar – razvojni centar čija osnovna namjena jeste da bude pokretačka snaga razvoja preduzetništva, a ZEDA je uspostavila i Laboratoriju za ispitivanje sigurnosti proizvoda LINDprvu i za sada jedinu laboratoriju u Bosni i Hercegovini koja ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2018 za mehanička ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta i igrališne površine, a uskoro će sa radom početi i laboratorija za ispitivanje građevinske stolarije (vrata, prozori i fasadni elementi).

-„USAID, SIDA, GIZ, UNDP, FMRPO, Grad Zenica, samo su neki od naših finansijera i partnera zahvaljujući kojima smo postigli sve ovo. Zahvalni smo svima onima koji su dali svoj doprinos u ostvarenju naših rezultata i sigurno ćemo i sljedeće godine, na isti datum imati mnogo toga čime ćemo se ponositi. Nastavljamo zajedno kreirati povoljan poslovni ambijent, biti inspiracija svima onima koji žele započeti poslovanje, raditi na poboljšanju uslova poslovanja i življenja i graditi modernu Zenicu u kojoj su mladi ljudi pokretačka snaga puna ideja, inovacija i konkretnih koraka koji vode ka boljem sutra“ – poručili su iz Agencije ZEDA.

 

Back To Top
X