kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

12.12.2022. MEĐUŠKOLSKO TAKMIČENJE 5 NAJBOLJIH TIMOVA UČENIKA ZAVRŠNIH RAZREDA ZENIČKIH SREDNJIH ŠKOLA – „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“ 

Nakon četiri sedmice edukacija o poduzetništvu i pripremama za finalno takmičenje – Međuškolsko takmičenje projekta  „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“  je dan kada ćemo saznati koja tri tima su najbolje osmislila i prezentovala poslovnu ideju.

Pet timova se takmiči, a tri osvajaju vrijedne nagrade:

Prva tri mjesta za svoju školu će osvojiti:

  1. Interaktivnu (smart) tablu
  2. Laptop
  3. Fotoaparat,

 

a učenici odnosno prve tri grupe koje odnesu pobjedu će osvojiti novčane nagrade za svoju grupu u iznosima:

  1. 1.500 KM

2. 1.000 KM

  1. 500 KM

Međuškolsko takmičenje će se održati 12.12.2022.  u prostorijama Agencije ZEDA (Poslovna zona Zenica 1, Zmaja od Bosne bb) sa početkom u 9:00.

Napominjemo:

Projekat „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“  počeo je 31. oktobra, a tokom Projekta su učenici educirani kako doći do poslovne ideje, kako je uobličiti i istražiti tržiše, analizirati konkurenciju, na koji način napraviti finansijski plan, ali i kako doći do početnih finansijskih sredstava neophodnih za poslovanje.

U projektu je značajnu ulogu uzelo preduzeće „IMTEC“ d.o.o. koje se bavi prodajom i servisiranjem IT uređaja koje je sponzor nagrada za škole, dok su novčane nagrade za prva tri mjesta timova učenika obezbijedili Grad Zenica i Agencija ZEDA.

U projektu „ČAS PODUZETNIŠTVA – PODUZETNIK SAM I JA“ učestvuje 5 zeničkih škola: „Prva gimnazija“, „Mješovita srednja škola“, Mješovita srednja industrijska škola „Medicinska škola“ i „Srednja mješovita škola „Mladost“.

Sretno učenicima!

Back To Top
X