kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

SANELA KOVAČ: “VRIJEME JE DA OKRENEM NOVI LIST I DA MOJ DODATNI POSAO POSTANE OSNOVNI!!!“

Sanela Kovač (39) iz Sarajeva, ekonomski tehničar, nakon petnaestogodišnjeg radnog staža i iskustva u struci, odlučila se da kako kaže, okrene nov list i da do sada dodatni posao, pretvori u osnovni. Ona je kreativac čije su radove objeručke prihvatili i vrlo brzo njeni radovi su postali prepoznatljivi. U početku, Sanela je pravila toppere (vrhove) za torte, a uz to je počela i s raznim personalizovanim poklonima kao sto su privjesci (na drvetu, pleksiglasu, gravoply plastici…),poklon kutijama, 3D ukrasima za dječije sobe, naljepnicama, pozivnicama, zahvalnicama, personalizovanim čokoladama, graviranjem na drvetu, čašama/flašama sa gravurom po želji i sl. Tu kaže nije kraj i uskoro planira proširiti asortiman svojih proizvoda.

Uporna, ponekad tvrdoglava, ambiciozna, osjećajna, brižna majka i supruga odlučila je da je vrijeme za korak dalje. Ona planira otvoriti poklon galeriju u kojoj će biti njeni proizvodi, a ističe da ni tu neće biti kraj. Korak po korak, milja, kamen po kamen, palata, zar ne?
-„Danas je proslava dječijih rođendana postala jako bitna, prvenstveno roditelji žele da to bude savršeno, a djeci je najbitnija torta i mala raja da se dobro zabave .Oduševljena tortama koje se prave odlučila sam pokušati napraviti sama jednu, sinu za rođendan. S obzirom da sam početnik za mene je bila savršena. Potom sam napravila i bratovoj djeci, pa je prijateljica poželjela da napravim i njenoj.Međutim, kako nisam nadarena za sve silne detalje koje djeca žele, uz bratovu ideju, počela sam praviti toppere koji će ukrasiti te torte i tako započinje moja priča.

Prijatelji i poznanici počeli su sa narudžbama, tražili nešto za djevojačko, za prvi rođendan…Pronalazili su na internetu sliku te tražili identičan i tako, jedan po jedan, u meni se desi bum, i ljubav počinje :D. Krenulo je istraživanje po internetu, potraga za idejama, razne zamisli… Napravila sam Facebook stranicu i počela se oglašavati i malo istraživati tržište da vidim da li ima potražnje za istim i naišla sam na pozitivne kritike, podršku i prve prave narudžbe“ – pojasnila je Sanela te naglasila:
-„Moram se zahvaliti svojim dragim damama koje prave savršene torte i slatke stolove, a moji topperi ih krase, a to su Alma Čurić-Biberović, Milica Čorbo, Azra Topalović.“

-„Pronađite u sebi skrivenu kreativnost i prepustite se njenim čarima, opustite se i uživajte u njoj“ – poručila je Sanela čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici  Laser Gift Shop BA.

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

 

Back To Top
X