kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

NIRMELA VIŠNJIĆ- “SVE JE POČELO OD ŠIVANJA HALJINA BARBIKAMA, A POTOM SE PRIČA UOZBILJILA :D”

Mnogo puta do sada sam pisala o onima koji ne rade posao u struci nego su svoju karijeru preusmjerili u nekom drugom smjeru što zbog spleta životnih okolnosti, što zbog prava da se predomisle. Ne morate danas željeti ono što ste jučer odabrali da vam bude struka. To nije poraz niti greška nego jednostavno vaše pravo. Ono što je nekada bio naš izbor ne mora nas vječno motivisati i primoravati da radimo nešto što možda nije onakvo kakvo smo zamišljali da jeste. Imamo pravo napraviti drugačiji izbor i krenuti nekim drugim putem. Neki na nepoznate staze krenu jer nemaju opciju, a drugi pak jer baš imaju opciju i žele nešto drugačije.

Nirmela Višnjić (41) iz Sarajeva, profesorica sigurnosti po struci, zaposlena kao unaprjeđivač prodaje, ima i dodatno zanimanje- šije takozvane patchwork dekice, jastuke, kecelje i torbe. Ona ima brojne obaveze ali i rituale koje ne propušta, međutim, večernji sati su rezervisani za šivanje.
-„Bukvalno iz automobila uskačem u kuhinju, pravim ručak, uključim mašine i obavim druge poslove vezane za domaćinstvo. Od 18:00 sati do 20:00 sati odmaram i pijem kafu, a od 20-22 sata je vrijeme kada posvetim šivanju. Moje prvo interesovanje za kreativnost je počelo kada sam imala 10 godina. Šila sam barbikama haljinice, šešire,posteljinu. Prvo ručno, a poslije sam naučila šiti na mašinu. Kasnije je to sve našlo smisla u šivanju patchworka odnosno patchwork dekica“ – rekla je Nirmela.


Ako ste dovoljno hrabri da započnete, onda ste dovljno hrabri i da uspijete. Pronaći način da dodatno zaradite, a u isto vrijeme da vam taj rad predstavlja odmor veliko je zadovoljstvo. Teško je raditi nešto što neko već ne radi i istaći se.
-„Rad patchworka pruža mogućnost raznih kombinacija boja i dezena. A zašto dekice?Imam troje djece i nisam baš uvijek u prodaji mogla naći on što bi mi odgovaralo bojom, materijalom, dezenom i dimezijama, a odnosnilo se na posteljinu, jastuk, dekicu i podlogu za igru. Pored svega navedenog, veoma je bitna i udobnost prilokom pokrivanja. Osjećaj topline i lakoće prilikom pokrivanja svima prija. Postoji mogućnost od već nošenih odjevnih predmeta složiti i sašiti neki predmet te tako sačuvati uspomene“ – rekla je Nirmela čije proizvode možete pogledati na Facebook profilu Nirmela Višnjić.

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X