kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA organizuje E-Dane za djecu od 3 do 6 godina u vrtićima Zenice, 13.-29. maj 2024

Zenička razvojna agencija ZEDA  d.o.o. će, u okviru projekta –“Projekat jačanja javne svijesti o značaju zaštite okoliša: Sačuvajmo planetu zajedno” koji je odobren od Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine, realizovati  Događaje E- DANI za djecu uzrasta od 3 do 6 godina u javnim i privatnim vrtićima na području Grada Zenica u periodu 13. – 29.maj 2024. godine.

Događaji E- DANI imaju za cilj predstaviti djeci vrtićkog i školskog uzrasta značaj očuvanja energije i ponuditi im načine na koji svakodnevno mogu dati svoj doprinos za očuvanje okoliša. U okviru ovog događaja planirana je izvedba predstave kojom bi se ukazalo na značaj očuvanja okoliša.

Predstava: „Kako čuvati okoliš i štediti energiju“ će povoljno utjecati na podizanje svijesti o očuvanju okoline i energetskoj efikasnosti. Ovaj oblik učenja će spojiti edukaciju sa zabavom, čineći apstraktne koncepte jasnim i interesantnim za djecu. Vizualni aspekti predstave, kao što su scenografija, kostimi i vizualni efekti, će privući pažnju djece i oživjeti predstavljene poruke. Poučni elementi priče i likovi unutar predstave će pomoći deci da se poistovijete sa temama očuvanja okoline i energetske efikasnosti.

Na ovom događaju, uz predstavu za djecu će biti organizovane i igre memorije, zabavni eksperimenti, kreativno izražavanje, vodoperive tetovaže, gigantske slagalice i sl. Svi učesnici će dobiti i posebno dizajniranu bojanku „Ja čuvam planetu Zemlju“, koja će sadržavati ilustracije o tome kako povoljno utjecati na okoliš i štedjeti energiju, ali i kratke, lahko pamtljive poruke koje će biti bliske djeci.

Back To Top
X