kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZEDA I BH. PRIVREDNICI NA SAJMU U BURSI

U periodu od 24. do 26. novembra 2021. godine, u okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET/EEN, a koji se realizuje u okviru programa COSME, Agencija ZEDA je u saradnji sa BIGMEVom,  TUYAP FAIR i Privrednom/Gospodarskom Komorom FBiH sa bh. privrednicima posjetila Internacionalni sajam za obradu metala u Bursi.

Ovom prilikom, bh. privrednicima je omogućeno poslovno povezivanje sa renomiranim turskim kompanijama koje djeluju o oblasti obrade metala i lima, te automatizacije.

Također, prilikom ove posjete, bh. delegacija je posjetila i ULUTEK tehnološki park tokom koje su održani sastanci bh. i privrednika iz Turske tokom kojih su dogovorene i buduće saradnje. U ULUTEK tehnološkom parku, bh. privrednici su imali priliku da se upoznaju sa predstavnicima dvije uspješne IT kompanije  iz Turske koje se bave kreiranjem softvera za proizvodne procese, preveniranje i detekcija neusklađenosti/greške,  bez obzira na sektor te izazove koji učekuju firme u budućnosti, a odnose se na digitalizaciju.

Treba napomenuti i to da je nekoliko zeničkih preduzeća već dogovorilo konkretne korake za buduću saradnju.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje ZEDA realizuje u okviru programa COSME. O budućim aktivnostima ćemo vas informisati putem www.zeda.ba i putem media.

Back To Top
X