kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

UNICEF BOSNA I HERCEGOVINA: SJEĆAMO SE PROŠLOSTI, ZAMIŠLJAMO BUDUĆNOST

UNICEF BiH objavljuje Poziv za nominacije za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH. Poziv je otvoren za sve građane, djecu, mlade, javne osobe, stručnjake, volontere i druge, koji su svojim djelovanjem u proteklih dvanaest mjeseci i duže, dali doprinos promociji, zaštiti i ostvarenju prava djece u Bosni i Hercegovini.

Vodeći se principima Konvencije o pravima djeteta, Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom i vrijednostima koje UNICEF zagovara, a to su briga, odgovornost, povjerenje, integritet i poštovanje, UNICEF u BiH ce sa ključim partnerima iz oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne i dječije zaštite i medija, na osnovu primljenih nominacija, odlučiti o dodjeli priznanja za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH.

Nominacija ili samonominacija se sastoji od podataka o osobi u formi kratke biografije, te prikaza rada i doprinosa osobe promociji i zaštiti prava djeteta u BiH, u formi narativa, videa, fotografija i/ili linka na objavljene članke i medijske priloge o radu navedene osobe, to jest rezultate njenog-njegovog djelovanja.

Nominacije dostaviti na adresu zasvakodijete.ba@gmail.com sa naznakom „ za individualni doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH“. Rok za dostavu prijava je 08.11.2021. godine u 12,00.

Dobitnici priznanja biće proglašeni na Centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta I obilježavanja 75 godina postojanja UNICEF-a, koja će se održati u Sarajevu, 19.11.2021.g.

 

 

Izvor: https://www.unicef.org/

Back To Top
X